• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İspanya´dan IKBY referandumu açıklaması: Üzüntü duyduk

İspanya´dan IKBY referandumu açıklaması: Üzüntü duyduk

İspanya´dan taraflara, ´anayasal çerçevede, meşru zeminde tüm Iraklıları içine alan acil bir iyi niyet diyaloğu başlatma´ çağrısı yapıldı.

 

İspanya hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´nde (IKBY) gerçekleştirilen referandumdan dolayı ´üzüntü duyduğunu´ açıkladı. 

İspanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ´bağımsızlık referandumunun Irak´ın 2005 yılında kabul ettiği anayasasını çiğnediğine´ vurgu yapılarak, ´IKBY´nin tek taraflı girişiminin Irak´ın yeniden yapılanması ve IŞİD ile mücadele gibi çok kritik bir dönemde meydana geldiğine´ işaret edildi.

´Referandumun Irak´ta birlikte yaşamı ciddi anlamda tehlikeye soktuğuna´ dikkatin çekildiği açıklamada, ´demokratik, egemen ve birlik içinde bir Irak´ görüşü yinelendi.

İspanya hükümetinin, taraflara ´anayasal çerçevede, meşru zemindeki tüm Iraklıları içine alan acil bir iyi niyet diyaloğu başlatma´ çağrısı yaptığı da kaydedildi.

İspanya´da da Katalonya Özerk Bölgesi´nin 1 Ekim´de bağımsızlık referandumu gerçekleştirmesi bekleniyor. Madrid hükümeti ise referanduma karşı çıkıyor.

 
 


17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor