• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

İsrail’den gezginlere müjde

İsrail’den gezginlere müjde

Yurt dışı seyahatlerinde akıllı cep telefonu sahiplerinin korkulu rüyası uluslararası dolaşım faturaları artık sürpriz yaratmayacak.

Yurt dışı seyahatlerinde akıllı cep telefonu sahiplerinin korkulu rüyası uluslararası dolaşım faturaları artık sürpriz yaratmayacak. İsrailli bir grup araştırmacının bulduğu yeni sistem Cell Buddy, otomatik olarak yurt dışına çıkan cep telefonunu yerel bir internet servisine yönlendirecek ve fiyatlandırmalar ülkenin kendi dolaşım ağına göre yapılacak.

Cell Buddy İletişim Hizmetleri Müdürü: ‘‘Bizim aplikasyonumuzu özetlersek, Fransa’ya iniş yaptığınız anda telefonunuzu açıp aplikasyonu etkin hale getiriyorsunuz. Seyahatiniz sırasında ekranda beliren operatörler en uygun fiyat seçeneğiyle değişim gösteriyor. Operatörlerin iyiliği üstlerinde beliren yıldızlarla simgeleniyor. Siz seçimizi yapıp ana parayı ödediğiniz andan itibaren sim kartınız o operatörün internet ağından faydalanmaya başlıyor’‘ diyerek sistemi aktardı.

Tel Aviv laboratuvarlarında üretilen Cell Buddy, yıllık 60 günlük olarak ise 5 Euroluk bir ücrete sahip. Ancak küçük bir problemle Cell Buddy aplikasyonu kilitli hatlarda kullanılamıyor. Cell Buddy şimdilik 12 ülkede uygulanmak üzere hazırlandı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor