• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

İsrail, AB´nin barış sürecindeki rolünü askıya aldı

İsrail, AB´nin barış sürecindeki rolünü askıya aldı

İsrail, AB´nin yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen mallarla ilgili kararına tepki olarak, birliğin Filistin-İsrail barış sürecindeki rolünü askıya aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emanule Nahson, yaptığı yazılı açıklamada, '(Başbakan Benyamin Netanyahu´nun talimatı doğrultusunda) AB ile barış süreci ile alakalı tüm iletişim kanalları kapatıldı. Bu karar, AB´nin İsrail mallarının etiketlenmesi ile ilgili attığı adımın doğrudan sonucudur' ifadesini kullandı. İsrail devlet radyosu, ismini açıklamadığı üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Netanyahu´nun Dışişleri Bakanlığı´ndan, Filistin ile barış sürecinde AB´nin rolü konusunda yeni bir değerlendirme yapmasını istediği, değerlendirme sonuçlanana kadar tüm diplomatik temasların askıya alınması talimatını verdiğini aktardı.
AB, 11 Kasım´da, İsrail´in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria´daki yasadışı yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde ´İsrail malı´ etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almıştı. Filistin Ekonomi Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Filistin topraklarında kurulu 250 fabrika ve farklı sektörler için üretim gerçekleştiren 3 bin tesis bulunuyor.

 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor