İsrail bakanlığı, Kızıldeniz riskini öne sürerek BAE boru hattı anlaşmasını engelledi

İsrail bakanlığı, Kızıldeniz riskini öne sürerek BAE boru hattı anlaşmasını engelledi

Duyuru, İsrail ile BAE arasındaki son 12 ayda ilişkilerin normalleşmesinden ortaya çıkan en büyüklerden biri olan anlaşmanın iptaliyle sonuçlanabilir. Çevreciler, İsrail Yüksek Mahkemesi´ne yerleşime baraj yapılması için dilekçe vermi?

 

İsrail Çevre Güvenliği Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri´nden yol arkadaşlarıyla Körfez´den Avrupa´ya ham petrol taşımak için kasıtlı olarak petrol tankerlerinin Mor Deniz tatil beldesi Eilat´a girmesine izin veremeyeceğini söyledi. 

İsrail devletine ait bir firma ile Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrailli ev sahipleri olan bir işletme arasında imzalanan anlaşma, Mor Deniz´deki Eilat limanındaki tankerlerden boşaltılan petrolün, Akdeniz kıyılarına mevcut bir boru hattıyla İsrail´in her yerine taşınmasına izin veriyor.

Başbakan Naftali Bennett´in yetkilileri, Yüksek Mahkeme´nin dilekçe dilekçesine Perşembe günü yanıt vererek, müdahale edemeyeceğini ve bir alternatif olarak Çevre Güvenliği Bakanlığı´nın ekolojik tehlike oluşturan eylemleri sınırlayan düzenleyici işlevini yerine getirmesini sağlayacağını belirtti.

Çevre Güvenliği Bakanı Tamar Zandberg, İsrail´in 'yerel bir hava felaketi döneminde hava kirliliği köprüsüne dönüşmeyeceğini' de içeren bir duyuruda, 'Onlarca petrol tankerinin Eilat Körfezi´ne girişini engelledik' dedi. 

İsrail´in canlılık bakanı, Eilat´ın kırılgan mercan resiflerine yönelik ekolojik tehlikeleri öne sürerek anlaşmaya önceden karşı çıkmıştı.

 

Anlaşmayla ilgili İsrail devletine ait bir şirket olan Europe Asia Pipeline Firm (EAPC), anlaşmanın 'İsrail ve sakinleri için hayati jeopolitik ve finansal faydaları' olduğunu belirtti.

 

EAPC, kendisini atmosferi korumaya adadığını ve boru hattı eylemleri konusunda Çevre Güvenliği Bakanlığı ile diyaloğunu sürdüreceğini belirtti.

Anlaşmayla ilgili karşı firma, MED-RED Land Bridge, anında açıklama yapmadı.



Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yunan akademisyen katıldığı canlı yayında Ankara-Atina ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Monako Prensi 2. Albert, Belçika Başbakanı Bart De Wever, Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ve Malta Başbakanı Robert Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını duyurdu.

Dünya

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Yükleniyor