• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Netanyahu, ‘ahlâksız´ dediği İsveç Dışişleri Bakanı´na randevu vermedi

Netanyahu, ‘ahlâksız´ dediği İsveç Dışişleri Bakanı´na randevu vermedi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ‘çirkin, ahlâksız ve aptalca´ konuşmakla suçladığı İsveç Dışişleri Bakanı Wallström´ün randevu talebini geri çevirdi.

 

‘İsrail´in son dönemde Filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması´ gerektiğini söyleyen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, 15-17 Aralık tarihleri arasında Filistin´e bir ziyarette bulunacak.

İsveç Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile görüşecek Wallström´ün iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesi için temaslarda bulunacağı kaydedildi.

‘İSRAİLLİ YETKİLİLER, WALLSTRÖM´Ü BOYKOT EDİYOR´

Wallström´ün ziyaret programının dikkat çekici kısmı ise hiçbir İsrailli yetkili ile görüşmenin yer almaması. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrailli yetkililer Wallström´ü İsrail karşıtı açıklamaları nedeniyle boykot ediyor.

Haberde, Wallström´ün dışişleri bakanlığı görevini de üstlenen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmek istediği ancak bu talebinin geri çevrildiği belirtildi. Gerekçe olaraksa Netanyahu da dahil olmak üzere bakanların ‘yoğun programı´ gösterildi. Gazeteye konuşan kaynaklar, asıl gerekçenin ise ‘Wallström´ün İsrail´de hoş karşılanmaması´ olduğunu belirtti.

‘İSRAİLLİ YETKİLİLERİN GERİ ÇEVİRDİĞİ İSVEÇLİ BAKAN ZİYARETİNİ İPTAL ETMEDİ´

Kaynaklar ayrıca, İsrailli yetkililerden ret yanıtı alan Wallström´ün gezi programını bozmayarak sadece Filistinli yetkililerle görüşmek üzere bölgeye geldiğini iddia etti.

İsveç, 2014 yılında Filistin´i bağımsız bir devlet olarak tanıdıklarını duyurmuştu.




13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor