İsrail yapımı 'Pegasus' casus yazılımının üreticisi NSO Group´un üst yöneticisi (CEO) Asher Levy istifa ettiğini açıkladı. İstifanın 'İsrail polisinin Pegasus yazılımıyla kendi vatandaşlarını da izlediği' yönündeki haberlerden bir hafta sonra gelmesi dikkati çekti.
İsrail casus yazılımı Pegasus´u üreten şirketin CEO´su istifa ettiğini açıkladı.
İsrail´in 'Walla' haber sitesi, NSO Group´un CEO´su Levy´in istifasını duyurduğu kısa açıklamasını yayımladı.
Açıklamasında, NSO Group´un şirket yöneticiliğinden istifa ettiğini belirten Levy, 'Görevimin son bulması ile şirketle ilgili son raporlar arasında hiçbir bağlantı yok.' ifadelerini kullandı.
'İSRAİL PEGASUS´U DENETİMSİZCE KULLANDI'
İsrail ekonomi gazetesi Catalist´in 18 Ocak´ta yayımlanan 'İsrail polisinin, Pegasus´u devlet görevlileri, iş adamları ve muhalif protesto gruplarını izlemek için mahkeme izni veya başka bir denetim olmaksızın kullandığı' yönündeki haberi İsrail´de tartışmalara neden olmuştu.
Özellikle İsrail polisinin önceki şefleri Roni Alsheich (2015-2018) ve Moti Cohen (2019-2020) döneminde sistemin yasal çerçeve dışında kullanıldığı kaydedilmişti.
DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA KULLANILDI
İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen 'Pegasus' isimli casus yazılımın dünyada çeşitli ülkelere satıldığı geçen yıl ortaya çıkmıştı. Bu ülkelerin muhalifleri, avukatları, gazetecileri ve 'düşmanlarını' dinlemek için söz konusu yazılıma başvurduğunun açıklanması üzerine skandal daha da büyümüştü.
İsrail´in de bu yazılımı Filistinli yetkililer ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarını dinlemek için kullandığı ortaya çıkmıştı. Şirket, ABD´nin yaptırım listesine alınmıştı.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji