• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

İsrail, Davut Sapanı´nı görücüye çıkardı: Varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır

İsrail, Davut Sapanı´nı görücüye çıkardı: Varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır

İsrail´in ABD´yle birlikte geliştirdiği yeni orta menzilli füze savunma sistemi Davut Sapanı´nı tanıtan Netanyahu, ‘İsrail´e saldırmayı düşünen´ ülkeleri “Bizim varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır??

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hatzor Hava Üssü´ndeki törende ülkesinin yeni orta menzilli füze savunma sistemini tanıttı.

ABD Hava Kuvvetleri´nden yetkililerinde katıldığı törende konuşan Netanyahu, Davut Sapanı adını taşıyan yeni orta menzilli füzelerle ilgili olarak “Şunu tekrarlamak istiyorum, kim bize saldırmak istiyorsa yenilecektir, bizim varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, konuşmasının bir bölümünde ABD Savunma Bakanlığı´na bağlı Füze Savunma Ajansı Başkan Yardımcısı James Syring´e hitaben “Birlikte zorluklara göğüs gerebilir, tek başına yapabileceğimizden daha iyisini yapabiliriz. Bu durumda mavi ve beyaz, kırmızı, mavi ve beyazla birlikte çok daha iyi” dedi.

İsrail´in teknolojide öncü olduğunu ve öyle olmaya devam edeceğini kaydeden Netanyahu, “İnsanlarımızın yaratıcılığı ve askerlerimizin savaşçı ruhu, bizi düşmanlarımıza karşı güçlendiriyor ve sadece sivil cephelerimizi korumaya değil savaşta da zafere ulaşmamıza imkan tanıyor” diye konuştu.

İSRAİL SAVUNMA KALKANININ SON KATMANI: DAVUT SAPANI

İsrail Balistik Füze Savunma Örgütü ve ABD Füze Savunma Ajansı´nın ortak projesi olan Davut Sapanı, İsrailli Rafael firmasıyla ABD´li savunma devi Raytheon tarafından geliştirildi.

İran´a karşı geliştirilen uzun menzilli Arrow füzeleri ve Gazze´den atılacak kısa menzilli roketlere karşı geliştirilen Demir Kubbe ile birlikte İsrail´in çok katmanlı savunma sisteminin son ayağı olan Davut Sapanı, pazar günü İsrail´in Suriye ve Lübnan´la komşu olduğu kuzey sınırında kullanılmaya başlandı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor