İsrail Ordusu Cumartesi günü, Hizbullaha ait üç insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. Drone´ların Kariş doğalgaz sahasına doğru gittiği bildirildi. Gelişme, aralarında artan gerilimlerin ortasında geldi.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 'İsrail´in ekonomik sularında hava sahasına yaklaşan üç düşman insansız hava aracı önlendi' denildi. AFP´nin bildirdiğine göre, bir insansız hava aracı bir İsrail savaş uçağı ve diğer iki insansız hava aracı bir savaş gemisi tarafından durduruldu.
Bu arada Lübnan´ın İran destekli Hizbullah hareketi, açık deniz bölgesine insansız hava araçları fırlattığını söyledi. Grup yaptığı açıklamada, 'Cumartesi öğleden sonra, tartışmalı Karish sahasına keşif misyonları için üç silahsız insansız hava aracı fırlatıldı.' Dedi.
Grup ayrıca görevin tamamlandığını da sözlerine ekledi. Ancak, İsrail ordusunun müdahalesinden bahsetmedi. Geçen ay Lübnan, kiraladığı bir geminin Karish sahasına girmesinden sonra İsrail´i de kınadı. Gemi, Londra´da işlem gören Yunan enerji şirketi Energean tarafından işletiliyordu.
Özellikle, 2020´de hem Lübnan hem de İsrail deniz sınırlarıyla ilgili müzakerelere yeniden başladı. Ancak Lübnan´ın süreç boyunca Birleşmiş Milletler tarafından kullanılan haritanın değiştirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine görüşmeler durdu.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.