Tarih: 26.12.2016 11:06

İsrail Eğitim Bakanı, BMGK kararına ´verilmesi gereken cevabı´ açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yahudi Evi Partisi´nin de lideri olan Bennett, İsrail Radyosu´nda yayınlanan açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi´nde (BMGK) Yahudi yerleşim birimleri inşaatının durdurulması yönünde alınan karara karşılık Batı Şeria´da C statüsündeki bölgelerin İsrail´e verilmesini istedi.

´İKİ SEÇENEK VAR: YA BOYUN EĞECEĞİZ YA EGEMEN OLACAĞIZ´

Bennett, 'Önümüzde iki seçenek var: ya boyun eğeceğiz ya da egemen olacağız. Geçen 25 yıl taviz ve boyun eğme yılları oldu, şimdi egemen olma zamanı geldi' ifadelerini kullandı.

Bennett, 'BMGK´nın kararına verilecek en iyi cevap, Maale Adumim´in İsrail topraklarına katılması olacaktır' dedi.

Maale Adumim 1975´te kurulmuş ve 1991´de genişletilmiş olup etrafındaki diğer Yahudi yerleşim birimleriyle birlikte Batı Şeria´yı kuzey ve güney olarak ikiye ayırıyor.

Mısır tarafından çarşamba günü BMGK´ya sunulan ve daha sonra yine Mısır´ın talebi üzerine ertelenen oylama, bu defa karar tasarısına destek veren Yeni Zelanda, Malezya, Venezüella ve Senegal tarafından oylanmıştı.

İsrail´in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini ´derhal ve tamamen´ durdurmasını talep eden karar, 14 oyla BMGK´da kabul edilmişti.

Filistin ile İsrail arasında imzalanan Oslo Anlaşması´na göre Batı Şeria idari ve güvenlik bakımından Filistin yönetimine bağlı ´A´, idari olarak Filistin yönetimi, güvenlik bakımından İsrail´e bağlı ´B´ ve Filistin yönetimine bağlı ´C´ bölgesi olmak üzere 3 kısma ayrılıyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —