• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

İsrail, Filistinli aktivistlerin gemisine el koydu: Kaptan hariç herkes serbest

İsrail, Filistinli aktivistlerin gemisine el koydu: Kaptan hariç herkes serbest

İsrail´in, Gazze Limanı´nda el koyduğu ve Aşdod Limanı´na çektiği ´özgürlük´ gemisinde bulunanlardan kaptan hariç herkesin serbest bırakıldığı bildirildi.

 

İsrail ordusu, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 8. yılında Gazze Limanı´ndan sembolik olarak denize açılan ve İsrail´in deniz kuvvetleri tarafından kuşatılan gemiye el konulduğunu ve Aşdod Limanı´na çekildiğini duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, 'Gazze´den hareket eden gemi, 17 kişilik mürettebatıyla deniz sınırını ihlal etmeye çalıştı. Gemi, üzerindekilerle beraber Aşdod´a çekildi' ifadelerine yer verildi. 

Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar Komitesi Basın Sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye, yaptığı açıklamada, 'İşgal güçlerinin, kaptan hariç gemide bulunanların tamamını serbest bıraktığını doğruluyoruz' dedi.

İsrail´in serbest bıraktığı kişiler, Gazze Şeridi´nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı´ndan bölgeye ulaştı.

Mavi Marmara´nın 8. yılında İsrail ablukasını kırmak ve dünyaya bu hukuksuz ablukanın kaldırılması mesajı vermek için yola çıkan teknelerde, aralarında yaralı, hasta ve öğrencilerin de olduğu Filistinli aktivistler bulunuyor.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor