• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

´İsrail, Gazze ablukasını delmeye çalışan kadın gemisine müdahale etti´ iddiası

´İsrail, Gazze ablukasını delmeye çalışan kadın gemisine müdahale etti´ iddiası

İsrail ordusunun, Gazze ablukasını delmek için kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye müdahalede bulunduğu iddia edildi.

 

Anadolu Ajansı´nın haberine göre, İsrail ordusu Gazze ablukasını delmek için kadın aktivistleri taşıyan Zaytouna (Zeytin) adlı gemiye müdahalede bulundu.

Geminin Gazze´ye seyahatini organize eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, Facebook sayfasından İsrail donanmasının gemiyi durdurduğunu ancak herhangi bir şiddet olayı yaşanmadığını bildirdi.

‘Women´s Boat to Gaza´ (Gazze´ye Kadın Gemisi) grubu da, Gazze´ye giden ve 13 kadın aktivisti taşıyan gemiyle temasın kesildiğini duyurdu. Zeytin ile beraberindeki diğer yardım gemisinin İsrail donanması tarafından kuşatıldığını düşündüklerini duyuran grup, Twitter´dan açıklama yaparak destekçilere bulundukları ülkelerde hükümetlerle gemidekilerin bırakılması için iletişime geçme çağrısı yaptı. 

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ​gemide bulunan farklı ülkelerden 13 kadının İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmış olabileceği iddia ediliyor. Sosyal medyada da kadın aktivistlerin İsrail´in Aşdod limanına götürülmek üzere yola çıktığı öne sürüldü.





16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor