Tarih: 10.10.2023 09:26

İsrail-Hamas savaşında son durum... Hamas'tan İsrail'e 'Gazze' ültimatomu! İsrail bombardımanı gece boyunca sürdü, acı bilançoyu Filistin Sağlık Bakanı açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve 'savaştayız' demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından saatler sonra İsrail resmen Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'yi ablukaya alan İsrail güçlerinin saldırıları sürüyor. Hamas yetkilisinden İsrail'e ültimatom gibi bir uyarı geldi. Gazze'deki acı bilançoyu ise Filistin Sağlık Bakanı dünyaya duyurdu. İşte bölgeden dakika dakika son gelişmeler...

'GAZZE'DE 200'ÜN ÜZERİNDE HEDEF VURULDU'

İsrail ordusu, bir gecede Gazze Şeridi'ndeki Rimal ve Han Yunus'ta 200'den fazla noktayı hedef aldığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) yaptığı açıklamada, saldırıda savaş uçaklarının da kullanıldığı bilgisine yer verdi.

İSRAİL: GAZZE DUVARINDA KONTROL BİZDE

İsrail Gazze'yi ayıran duvar boyunca kontrolü sağladığını duyurdu. İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, Hamas savaşçılarından bazılarının hâlâ İsrail kontrolündeki bölgelerde olma olasılığını göz ardı etmediğini söyledi.

BLINKEN İSRAİLLİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile görüştü ve Washington'un, Hamas tarafından tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik desteğini yineledi.

FİLİSTİN: 704 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanı, İsrail'in hava saldırılarında ölenlerin sayısının 704'e yükseldiğini açıkladı. Saldırılar sonucunda yaklaşık 4 bin Filistinli de yaralandı. İsrail'in sürekli hava saldırıları nedeniyle Gazze'de halihazırda 137 binden fazla insan yerinden edildi.

AL AKSA ŞEHİTLERİ: BATI ŞERİA'DA SAVAŞIYORUZ

Filistin El Aksa Şehitleri Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleriyle savaştığını söyledi. Filistinli silahlı grup, Telegram uygulamasındaki bir dizi mesajda, 'savaşçılarının Nablus'taki İsrail güçlerinin yanı sıra Cenin'deki İsrail araçlarını da doğrudan hedef aldığını' söyledi.

HAMAS'TAN İSRAİL'E UYARI

Hamas'ın sürgündeki liderliğinin bir üyesi olan Ali Barakeh, İsrail'in Gazze'yi bombalaması ve Hamas yönetimindeki bölgeyi tamamen ablukaya alma sözü vermesi üzerine Beyrut'taki ofisinde Associated Press'e konuştu. Hamas yetkilisi, az sayıda kişinin İsrail'e yönelik geniş kapsamlı saldırıdan haberdar olduğunu söyledi. İran'ın operasyonda dahili olmadığını vurgulayan Barakeh, İran ve Lübnan Hizbullah'ı gibi müttefiklerin 'Gazze'nin bir imha savaşına maruz kalması durumunda savaşa katılacağını' söyledi.

BM'DE FİLİSTİNLİLER İÇİN SAYGI DURUŞU

BM İnsan Hakları Konseyi 'Filistin topraklarında ve başka yerlerdeki' can kayıpları için saygı duruşunda bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —