• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

´İsrail, İran İHA´sı düşürdü, Suriye de İsrail F-16´sını vurdu´

´İsrail, İran İHA´sı düşürdü, Suriye de İsrail F-16´sını vurdu´

İsrail yine Suriye´ye hava saldırısı düzenledi ve İran IHA´sı düşürdü. Ancak Suriye hava savunma sistemleri İsrail uçaklarını vurdu. İsrail´in kuzeyinde düşen İsrail F-16´sından pilotlar yaralı kurtuldu.

 

Suriye´nin devlet televizyonundan yapılan açıklamada, 'Hava savunma sistemimiz İsrail uçağını düşürdü' denildi. Pilotlar, İsrail´in kuzeyinde düşen uçaktan yaralı olarak kurtuldu.

İSRAİL iRAN´I HEDEF ALDI 

Son gelişme, İsrail´in İran´ yönelik saldırı tehditleri bağlamında da önemli. İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri´ne giren İran´a ait bir insansız hava aracının bir helikopter tarafından düşürüldüğünü duyuran İsrail ordusu, Suriye´de İran´a ait hedefleri vurduğunu beelirtti.

Ardından Suriye tarafından ateş açıldı.

Hava savunma sistemlerinin yoğun şekilde fırlattığı füzeler bir İsrail F-16´sını düşürdü. 

ŞAM: ÜSSE SALDIRI

Suriye´den yapılan resmi açıklamada, İsrail´in yine saldırı düzenlediği, İsrail savaş uçaklarının bu sabah ülkenin merkezindeki bir askeri üsse saldırdığı, hava savunma sistemlerinin ateş açarak birçok İsrail uçağını vurduğu ifade edildi.

PİLOTLARIN TAŞINMA GÖRÜNTÜLERİ

İsrail medyası, ülkenin kuzeyine düşen uçaktan pilotların yaralı halde kurtarıldığını ve helikopterle taşındığını belirtti.

KIRMIZI ALARM SİRENLERİ

​Suriye tarafından fırlatılan füzeler, İsrail´in kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtı. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri´ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor