• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İsrail, İran´ın nükleer projeleri sınırlamadan yaptırımları hafifleteceğinden endişe ediyor.

İsrail, İran´ın nükleer projeleri sınırlamadan yaptırımları hafifleteceğinden endişe ediyor.

İsrail Başbakanı Bennett, İran´ın uranyum zenginleştirme projeleri hakkında yorum yaptı.

KUDÜS, 28 Kasım (Reuters) - İsrail Başbakanı Naftali Bennett Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail´in İran´ın dünya güçleriyle yenilenen nükleer müzakerelerde yaptırımların hafifletilmesinde beklenmedik bir düşüş sağlayacağından, ancak bomba yapma potansiyeli olan projeleri yeterince geri almayacağından endişe ettiğini söyledi.

Müzakereciler, ABD´nin dönemin Cumhurbaşkanı Donald Trump´ın 2018´de bıraktığı ve İran´a yaptırımları yeniden uygulayan nükleer anlaşmayı kurtarmak için son bir çabayla Pazartesi günü Viyana´da toplanacak . Bu, Tahran´ın anlaşmayı ihlal etmesine yol açtı ve ilgili diğer güçleri dehşete düşürdü.

Müzakerelere taraf olmayan İsrail, orijinal 2015 anlaşmasına kapsam ve süre açısından çok sınırlı olduğu için karşı çıktı. İsrailli liderler, nükleer silahları inkar ettikleri için diplomasiyi çıkmaz bir yol olarak görürlerse, uzun süredir İran´a karşı askeri harekat tehdidinde bulunuyorlar.

İran İslam Cumhuriyeti nükleer emellerinin barışçıl olduğunu söylüyor.

Bennett kabinesine televizyonda yaptığı açıklamada, 'İsrail yaptırımları kaldırmaya ve nükleer alanda tatmin edici olmayan kısıtlamalar karşılığında İran´a milyarlarca (dolar) dolar akışına izin vermeye hazır olma konusunda çok endişeli' dedi.

İster Amerikalılara ister İran´la müzakere eden diğer ülkelere her şekilde ilettiğimiz mesaj bu' dedi.

 

Kaynak: https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-bennett-very-worried-world-powers-will-ease-iran-sanctions-atom-talks-2021-11-28/ 



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor