İsrail Metal Dedöktörler Konusunda Çözüm Arayışında

İsrail Metal Dedöktörler Konusunda Çözüm Arayışında

Bir Filistinli de Batı Şeria´da 3 Yahudi yerleşimciyi öldürmüştü. İsrail ordusu Pazar günü Gazze´den İsrail´e roket saldırısı düzenlendiğini, roketin boş bir araziye düştüğünü, ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

 

İsrailli yetkililer son yılarda bölgede en kanlı olayların yaşanmasına neden olan El-Aksa Camisi´nin girişine konulan metal dedöktörlerin kaldırılmayacağını ancak kullanılımının azaltılabileceğini belirtiyor.

İsrailli generallerin olyların yayılabileceğini söylemesinin ardından Başbakan Benyamin Netanyahu´nun alternatif seçenekleri düşündüğü belirtiliyor.

İktidardaki Likud Partisi´nden Bölgesel Gelişme Bakanı Tzachi Hanegbi İsrail Ordu Radyosu´na yaptığı açıklamada, metal dedöktörlerin kalacağını belirtti. Bakan, “Katiller bize katilleri nasıl arayacağımızı söyleyemez” ifadesini de kullandı.

Hanegbi, “Eğer Filistinliler camiye girmek istemiyorsa biz de girmemelerini sağlarız” dedi.

İsrail güvenlik güçleri Cuma günü 3 Filistinliyi öldürmüştü. Dördüncü Filistinli de Cumartesi günü patlayıcı bir madde yaparken hayatını kaybetmişti.

Bir Filistinli de Batı Şeria´da 3 Yahudi yerleşimciyi öldürmüştü. İsrail ordusu Pazar günü Gazze´den İsrail´e roket saldırısı düzenlendiğini, roketin boş bir araziye düştüğünü, ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Pazartesi günü toplanacak. Türkiye ve Ürdün de metal dedöktörlerin kaldırılmasını istiyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da konuyu kararlı ve sormlu bir şekilde ele aldıklarını söyledi. Netanyahu, güvenlik önlemlerine alandaki güvenlik durumuna göre karar verileceğini de söyledi.

İsrail´de kamu güvenliğinden sorumlu bakan Gilad Erdan da alternatif önlemlerin değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

Erdan, önlemler arasında İsrail polisinin girişlerde takviye edilmesi ve güvenlik kameralarının teknoljilerinin daha da artırılmasını saydı.

Erdan, sürekli ibadet gidenlerin polis tarafından bilindiğini sadece problem yaratanların ilave denetime tabi tutulabileceğini söyledi.

Erdan, bununla nirlikte söz konusu uygulamaların henüz hazır olmadığını da vurguladı.



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor