• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

İsrail: Suriye bize karşı kullanırsa S-300´leri imha ederiz

İsrail: Suriye bize karşı kullanırsa S-300´leri imha ederiz

Rusya´nın Suriye´ye S-300 hava savunma sistemleri vermesi ihtimalini değerlendiren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, kendilerine karşı devreye sokulması halinde S-300´leri yok edeceklerini söyledi.

 

Suriye´yi 2011´de savaş başladığından beri sık sık vuran ve artık bu ülkedeki İran hedeflerine yönelen İsrail´den yeni bir tehdit geldi. 

Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ´´Bizim için önemli olan, Rusların Suriye´ye vermekte olduğu savunma silahlarının bize karşı kullanılmayacak olması. Eğer bize karşı kullanılırsa biz de onlara karşı eyleme geçeriz´´ dedi.

İsrail´in 9 Nisan´da Suriye´nin Humus bölgesinde İranlıların konuşlandığı T-4 üssüne füze saldırısını, ABD, İngiltere, Fransa´nın 13 Nisan´ı 14 Nisan´a bağlayan gece Suriye hükümetine bağlı bir dizi üs ve tesise füze saldırıları takip etmişti. Ardından Rus gazetesi Kommersant, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Moskova´nın yakında Suriye´ye S-300 sevkiyatına başlayabileceğini gündeme getirdi. 

´UÇAKLARIMIZA ATEŞ EDEN OLURSA´

Bu haberleri okuduğunu ve duyduğunu belirten Liberman ´´Ama bunların gerçeklikte bir temeli yok. Bir şey net olmalı: Uçaklarımıza ateş eden olursa onları yok ederiz´´ vurgusu yaptı.

´SORUN RUSYA DEĞİL, İRAN´ 

İsrail´in Suriye´nin içişlerina karışmadığını ama diğer yandan İran´ın Suriye´yi İsrail´e yöneltilecek ileri silah sistemleriyle doldurmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Liberman, Suriye´de sorunun Rusya değil, İran olduğunu savundu. Suriye´de halihazırda konuşlu Rus hava savunma sistemlerinin İsrail´e karşı kullanılmadığını söyleyerek şöyle devam etti:

´RUSLARLA AÇIK HATTIMIZ VAR´

´´Ruslarla açık hattımız var, hakikaten konuşuyoruz, bazen zorlu bir konuşma oluyor, ama sonuçta açık. Ruslarla uzun yıllardır sürekli koordinasyon halindeyiz ve bu sayede ihtilaftan kaçınıyoruz.´´

İsrail Savunma Bakanı ´´Bize karşı harekete geçenler sadece Suriyeliler. Suriye sistemleri bize karşı eyleme geçerse onları yok ederiz´´ diye ekledi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor