Tarih: 25.02.2018 20:36

İsrail uydusu, ´Suriye´ye gönderilen Rus hayalet uçaklarının görüntülerini çekti´

Facebook Twitter Linked-in

 

Haaretz gazetesinin haberine göre, iSi operatörüne ait olan Eros B isimli İsrail uydusu, Rusya´nın Suriye´deki terörist gruplara yönelik operasyonlarda kullanılan uçaklarının konuşlandırıldığı Hmeymim üssündeki birkaç hava aracının görüntüsünü çekti. Haberde, bu bu hava araçlarından ikisinin Rusya´nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarına çok benzediği belirtildi.

​Suriye´ye Rus hayalet uçakları Su-57´lerin konuşlandırıldığına ilişkin iddialar 21 Şubat´tan beri çeşitli haber kaynaklarında yer alıyor. Fakat Rusya Savunma Bakanlığı´ndan, bu iddiaları doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama yapılmış değil.

Hem hava hem kara hem de denizdeki hedeflere karşı yüksek bir saldırı gücü olan Su-57 uçaklarının, radar cihazları ile tespit edilmesi neredeyse imkansız.

Söz konusu uçakların Suriye´ye gönderilme nedenleri hakkında tartışmalar sürerken, Rus parlamenter Vladimir Gutenev de Sputnik´e demecinde, komşu ülkelerin uçaklarının Suriye´nin hava sahasını devamlı olarak ihlal edilmesi nedeniyle Su-57´lerin bu durumu kontrol altına almak için bir çeşit baskı aracı olarak Hmeymim´e konuşlandırılmış olabileceğini söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —