• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

İsrail ve ABD, Kudüs´te büyükelçilik kutlaması yapıyor: Yabancı elçilerin çoğu törenlere katılmıyor

İsrail ve ABD, Kudüs´te büyükelçilik kutlaması yapıyor: Yabancı elçilerin çoğu törenlere katılmıyor

İsrail´in ABD büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması nedeniyle düzenlenen törenler kapsamında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´nun vereceği davete çoğu yabancı ülke büyükelçisinin katılmayacağı öğrenildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma yönünde aldığı karar ve alınan bu karar üzerine Tel Aviv´de bulunan ABD büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınması başta Filistinliler olmak üzere dünya kamuoyu tarafından tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Büyükelçiliğin taşınmasıyla ilgili olarak düzenlenen törenlere ise, davet edilen büyükelçilerin çoğunluğunun katılmayacağı öğrenildi. 86 ÜLKEDEN 33´Ü KATILACAK Kudüs´e taşınma kararı alınan ABD büyükelçiliğin açılış törenlerine ise İsrail´de diplomatik temsilciliği bulunan 86 ülkenin hepsinin davet edildiği ancak bunlardan yalnızca 33 tanesinin katılmayı kabul ettiği öğrenildi. ´BÜYÜKELÇİLİKLERİNİZİ KUDÜS´E TAŞIYIN´ Bu adımın ayrıca, İsrail işgali altındaki Batı Şeria´da ve Gazze Şeridi´nde Filistin halkının tepkisini artırmasından korkulduğu ve İsrail´in bu bölgelerde askeri varlığını güçlendirdiği öğrenildi. 
 
Bugün ABD adına Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump´ın kız Ivanka ve damadı Jared Kushner´in katıldığı bir toplantıda konuşan Netanyahu, 'Büyükelçiliklerinizi Kudüs´e taşıyın, bu barışı destekler; çünkü bir yalan üzerine barış kurulamaz' ifadeleriyle diğer ülkerlerin de ABD´nin açtığı yolu izlemesini istedi. Netanyahu ayrıca 'Ne tür olursa olsun, akla gelebilecek her barış anlaşması altında Kudüs İsrail´in başkenti olacaktır' dedi. Filistin Kurtuluş Örgütü´nün ABD´deki temsilciliğinden yapılan açıklamada ise, 'Ne yazık ki ABD yönetimi, İsrail´in yüzyıllarca bütün dinlere ev sahipliği yapmış olan bir kenti ait sayan iddialarını desteklemiştir' ifadeleriyle karara tepki gösterildi.


17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor