Tarih: 11.09.2016 22:43

İsrail, ´zorla besleme´ kararından geri adım atmıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

İtiraz başvurusunda bulunan Filistinlilerin avukatı Ömer Hamayise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Adalet Mahkemesi´nin, açlık grevindeki tutukluların zorla beslenilmesi kararına yapılan itirazı reddettiğini belirtti.

Hamayise, mahkemenin, emniyet makamlarının yönlendirmelerine boyun eğdiğini ve bu şekilde durumun insani boyutunun gözardı edildiğini dile getirdi.

KNESSET´TEN KARAR GEÇEN YIL ÇIKMIŞTI

İsrail parlamentosu Knesset, geçen yıl açlık grevi yapan Filistinli tutuklu ve mahkumların ‘zorla beslenmesine´ imkan tanıyacak yasayı onaylamış, karar Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

AÇILIK GREVİ ‘İDARİ TUTUKLULUK´ VE İHLALLERE KARŞI YAPILIYOR

İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinliler, İsrail´in mahkumlara karşı ihlallerini ve ‘idari tutukluluk´ politikasını protesto için açlık grevi yapıyor.

‘İdari tutukluluk´ adı verilen uygulamaya göre, Filistinliler, istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, ‘İsrail´in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine´ karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —