Tarih: 04.07.2023 09:03

İsrail Cenin’i bombaladı! 3’ü çocuk 9 Filistinli öldü

Facebook Twitter Linked-in

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin kampına hava saldırılarında üçü çocuk 8 kişi hayatını yitirdi. Bir Filistinli de Ramallah’da İsrailli bir askerin kurşunlarının hedefi oldu.

Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonda ilk olarak İsrail savaş uçakları, yaklaşık 14 bin mülteciye ev sahipliği yapan Cenin kampında Filistinlilere ait bir evi üç füzeyle vurdu. Daha sonra çok sayıda zırhlı araç ve iş makineleri eşliğinde baskın düzenlenirken mülteci kampı da ablukaya alındı. İsrail askerleri, kampta kalan yaklaşık 500 aileyi operasyon gerekçesiyle güç kullanarak tahliye etti.

EN BÜYÜK OPERASYON

Cenin’e düzenlenen saldırı, İsrail’in ikinci intifada sırasında, 2002 yılından bu yana mülteci kampına yönelik en büyük askeri operasyonu olarak gösterildi. El Cezire’nin Kudüs büro şefi Velid el-Omari, operasyona, seçkin özel kuvvetler ve ordunun yanı sıra istihbarat, polis ve sınır güvenlik güçlerinden yaklaşık 150 zırhlı araç ve bini aşkın askerin katıldığını aktardı. İsrail ordusu ise Cenin Tugayları’na ait savaşçıların komuta merkezi olan bir binayı vurduklarını öne sürdü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Cenin’in terör merkezi haline geldiğini ve buna izin vermeyeceklerini” savundu.

ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

Filistin Dışişleri’nden ihlallerin derhal durdurulması için ABD’ye ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapılırken İsrail tarafıyla tüm iletişim ve görüşmeleri kesme kararı alındığı açıklandı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı şiddetle kınandı. Açıklamada İsrail makamlarına “sağduyulu davranmaları ve bu tür eylemleri durdurmaları” yönünde çağrıda bulunuldu. Ürdün , Mısır, Katar ve İran dışişleri bakanlıkları da saldırıyı kınayan açıklamalar yayınladı.
 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —