Tarih: 30.11.2023 09:54

İsrail kararını dünyaya duyurdu! Hamas'ın 'savaşa hazır olun' emri sonrası açıklama IDF'den geldi

Facebook Twitter Linked-in

Dünya nefesini tuttu, Gazze'den ateşkesin devam edip etmeyeceğine dair gelecek haberleri bekliyor. Ateşkesin sona ermesine dakikalar kala ilk açıklama Hamas'tan geldi. Hamas İsrail'in teklifini kabul etmediğini duyurdu. Hamas'ın askeri kanadı 'savaşa hazır olun' emri yayınladı. Bu emirden kısa süre sonra IDF ateşkesin devam edeceğini duyurdu

Al Jazeera: 10 dakika kala anlaşmaya varıldı

Arabulucu ülke Katar, Gazze'deki altı günlük insani duraklamanın sona ermesiyle İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin bir gün uzatılacağını doğruladı. Katar merkezli Al Jazeera ise anlaşmaya ateşkesin bitimine 10 dakika kala varıldığını yazdı.

Hamas ateşkesin uzatıldığını duyurdu

Hamas geçici ateşkesin bir gün daha uzatıldığını duyurdu. İki tarafın Gazze'den serbest bırakılacak İsraillilerin yeni listesi üzerinde anlaşmaya varamaması üzerine ateşkesin uzatılması ihtimali son saate kadar tartışma konusu olmuştu.

İsrail ve Hamas arasındaki geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının süresi yerel saatle 07:00'de (TSİ 08:00) sona eriyordu.

IDF: Ateşkesin uzatılması ve daha fazla rehinenin serbest bırakılması çabaları kapsamında ateşkes devam edecek

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde Hamas'la ateşkesin devam edeceğini duyurdu. Açıklama ateşkesin sona ermesine dakikalar kala yapıldı.

IDF yayınladığı açıklamada 'Arabulucuların rehineleri serbest bırakma sürecini sürdürme çabaları ışığında ve anlaşma şartlarına bağlı olarak ateşkes devam edecek' ifadesine yer verdi.

Hamas İsrail'in ateşkesin uzatılması teklifini reddettiğini duyurdu

Hamas, İsrail'in ateşkesin uzatılması için önerilen rehinelerin serbest bırakılması teklifini reddettiğini açıkladı. Hamas'tan yapılan açıklamada Tel Aviv'in 7 kadın ve çocuk ile 3 İsraillinin cenazesi için yapılan teklifi reddettiği bilgisine yer verildi.

Hamas'tan 'savaşa hazır olun' emri

Hamas'ın silahlı kanadı, Gazze Şeridi'ndeki savaşçılarına, ateşkesin yenilenmemesi halinde İsrail'le çatışmalara devam etmeye hazır olmaları emrini verdi. 'El Kassam Tugayları, aktif kuvvetlerinden ateşkesin son saatlerinde yüksek düzeyde savaşa hazır olmalarını talep ediyor' denilen bildiride ateşkesin uzatıldığına dair resmi bir açıklama gelene kadar bu emrin baz alınacağının altı çizildi.

BM elçisi İsrail'in dokuz yaşındaki Filistinliyi öldürmesini 'soğuk kanlı infaz' olarak nitelendirdi

BM'nin işgal altındaki Filistin toprakları özel raportörü Francesca Albanese, dokuz yaşındaki Adam Samer el-Ghoul'un İsrail güçleri tarafından öldürülmesini "soğukkanlılıkla infaz" olarak nitelendirdi. İsrail güçleri aynı baskın sırasında 15 yaşındaki Basil Süleyman Abu al-Wafa'yı da öldürdü.

'Filistin'in cesur kızı' özgürlüğüne kavuştu

İsrail ile Hamas arasında süren rehine-tutuklu takasının 6. gününde Hamas elindeki 10 İsrailli ve 4 Tayland vatandaşı rehineyi daha serbest bıraktı. Serbest bırakılan rehinelerden 49 yaşındaki Liat Atzili aynı zamanda ABD vatandaşı. Rehineler karşılığında İsrail de hapishanelerde tuttuğu 30 Filistinliyi daha serbest bıraktı.

Ahed Tamimi Ramallah'a gelen Filistinli mahkumlar arasında yer aldı. 11 yaşındayken İsrailli bir askere yumruk atarak gündeme gelen ‘Filistin’in cesur kızı’ olarak tanınan Ahed Tamimi Ofer Hapishanesinden serbest bırakıldıktan sonra Ramallah'ta karşılandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —