İsrail ve Hizbullah sinyali verdi: Yeni savaş kapıda! Lübnan'da bir saldırı daha: Üst düzey isim öldürüldü

İsrail ve Hizbullah sinyali verdi: Yeni savaş kapıda! Lübnan

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin orta ve güney bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Gazze'de gerilim yükselirken Lübnan sınırında da tansiyon tırmanıyor. İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda bir araca düzenlediği hava saldırısında El-Cemaa el-İslamiyye'nin liderlerinden Ebu Mahmud Muhammed Cebbare'nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Kubbetüs Sahra'nın önünde yaptığı görüntülü açıklamayı sosyal medya hesabında paylaşan Ben-Gvir, "(Gazze'deki) İsrailli esirlerin gelişigüzel bir anlaşma olmaksızın, teslim olmadan geri getirilmesi için İsrail için en önemli yere dua etmeye geldiğini" söyledi.

Aşırı sağcı Ben-Gvir, "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun baskılara boyun eğmeden zafere ilerlemesi ve askeri baskıyı artırması için dua ettiğini" dile getirdi.

İsrail polisi, Ben-Gvir'in baskını boyunca Mescid-i Aksa'nın kapısını kapatarak Filistinlilerin ve Müslümanların Harem- Şerif'e girişini engelledi.

İsrail basınındaki haberlere göre, Ben-Gvir'e baskında Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmesini savunan Tapınak Hareketi'nden isimler de katıldı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 286. gününde de devam ediyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan Zevayide bölgesinde bir evi bombaladı. Saldırıda 6 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Abdullah Azzam Camii'ni hedef aldığı saldırıda en az bir kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen hava saldırısında 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı, 4 çocuk ise kayboldu. Çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaralılar Avde Hastanesi'ne nakledildi.

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine hava saldırıları düzenledi, İsrail topçu birlikleri de güneydeki Han Yunus ve Refah kentlerini bombaladı.

El-Cemaa el-İslamiyye'nin liderlerinden Ebu Mahmud Muhammed Cebbare İsrail saldırısında öldürüldü

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dün yaptığı açıklama ile Lübnan’daki sivillere yönelik saldırıların devam etmesi halinde İsrail’de daha önce hedef alınmayan noktaları vuracaklarını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise Hizbullah ile çatışmada karar anının yaklaştığını belirterek, "İsrail ana odağını aniden kuzeye yönlendirebilir." dedi

Al Jazeera, bugün İsrail ordusunun Lübnan'ın Bekaa ilinin doğusunda bir araca düzenlediği drone saldırısında El-Cemaa el-İslamiyye grubuna mensup bir kişinin öldürüldüğünü duyurdu.Lübnan medyasında yer alan haberlerde saldırıda hayatını kaybeden kişinin grubun üst düzey komutanlarından biri olduğu vurgulanırken, İsrail Kan televizyonu komutanın adının 'Mahmud Muhammed Cebbare'' olduğunu duyurdu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail'in insansız hava aracıyla (İHA) ülkenin doğusundaki Bekaa vilayetinde yer alan Gaze beldesini hedef aldığı belirtildi. Saldırının hedefinde bir aracın olduğu aktarılan haberde, Lübnan'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yakınlığıyla bilinen El-Cemaa el-İslamiyye'nin liderlerinden Ebu Mahmud Muhammed Cebbare'nin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız, BMGK'nin görevini yerine getirmesi için çağrı yaptı

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yıldız, Gazze'deki korkunç suçlar ve ihlaller nedeniyle kurallara dayalı uluslararası düzenin çökme noktasına geldiğini belirterek, BMGK'nin görevini yerine getirmesi için çağrıda bulundu.Gazze'deki durumun ciddiyetine dikkati çeken Yıldız, gıda, su, elektrik ve tıbbi malzemeler gibi temel ihtiyaçlara erişimin çok kısıtlı olduğunu ifade etti.Büyükelçi Yıldız, Gazze'nin kıtlığın eşiğinde olduğunu, mülteci kampları, okullar ve insani yardım çalışanlarının hedef alındığını dile getirdi.

İsrail'in güvenli bölge ilan ettiği El-Mevasi'ye de saldırdığının altını çizen Yıldız, toplu mezarlar bulunduğunu ve Gazze'de insani yardımın bel kemiği olan BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik fiziksel ve siyasi saldırıların sürdüğünü kaydetti.

Yıldız, "Ateşkes sağlanmazsa daha önce görülmemiş düzeyde bir facia kaçınılmaz olur." vurgusunda bulundu.

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinde Hizbullah hedeflerini vurduğunu duyurdu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Bint Cubeyl'deki Aytarun beldesinde Hizbullah'a ait hedeflerin vurulduğu belirtildi. Mercaiyun'daki Rab Selasin beldesinde de Hizbullah'a ait füze fırlatma rampasının vurulduğu kaydedildi.Lübnan medyasında yer alan haberlerde de İsrail ordusunun güneydeki Aytarun ile Taybe beldelerine savaş uçaklarıyla saldırı düzenlediği aktarıldı.Hizbullah'tan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Refah Sınır Kapısı’nın kapanmasının ardından tedavi olamadığı için ölenlerin sayısı 292’ye yükseldi

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi yaptığı yazılı açıklamada Refah Sınır Kapısı’nın İsrail saldırısı sonucu kapanmasının üzerinden 72 gün geçtiği, bu süre boyunca yaralı ve hastaların yurt dışında tedavi imkanından mahrum kaldığı belirtildi.

Açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasıyla Gazze Şeridi dışında tedavi olamadığı için vefat eden Filistinlilerin sayısının 292'ye yükseldiği kaydedildi.

Gazze Şeridi dışına tedavi amacıyla çıkması gereken yaralı ve hasta sayısının 3 bin 500'den fazla olduğu ifade edilen açıklamada, bu kişilerin bir an önce tedavi için yurt dışına çıkması gerektiği aktarıldı.

ABD: "Gazze açıklarındaki yüzer iskele görevini tamamladı"

ABD, Gazze açıklarına kurulan iskeleyi faaliyete geçmesinden 2 ay sonra bölgeden taşıdı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutan Yardımcısı Koramiral Brad Cooper yaptığı açıklamada, "İskeleyi içeren deniz takviyesi görevi tamamlandı, dolayısıyla artık iskeleyi kullanmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

ABD tarafından 230 milyon dolarlık bir maliyetle kurulan iskele, faaliyete geçtiği Mayıs ayından bu yana Gazze kıyısındaki depolama alanına 8 bin 100 metrik ton yardım getirmişti. Kötü hava şartları nedeniyle birçok kez taşınan 370 metre uzunluğundaki yüzer iskele şu anda İsrail’in Aşdod limanında bulunuyor.

 



ABD'de başkan kim olacak, ekonomi nasıl etkilenecek?

Türker ÇELİK

Ekonomi

Müzakereler son ana kadar devam ediyordu, Netanyahu tek konuşması ile her şeyi mahvetti!

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki isteksizliğine tepki olarak düzenlenen protestolar on binlerce kişinin katılımıyla ikinci gününde de devam etti.

Dünya

Rusya'nın hava saldırısı sürüyor: Kiev'de siren sesleri yükseldi

Rusya-Ukrayna hattında savaş karşılıklı hava saldırılarıyla sürüyor. Ukrayna, Rusya tarafından fırlatılan 22 füze ve 20 insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı. Kiev güçleri de, Rusya sınırındaki Belgorod kentini hedef aldı.

Dünya

İngiltere'de 30 firma İsrail'e silah satamayacak

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e yönelik bazı silah satışlarının askıya alınacağını duyurdu.

Dünya

ABD'de başkan kim olacak, ekonomi nasıl etkilenecek?

Müzakereler son ana kadar devam ediyordu, Netanyahu tek konuşması ile her şeyi mahvetti!

Rusya'nın hava saldırısı sürüyor: Kiev'de siren sesleri yükseldi

İngiltere'de 30 firma İsrail'e silah satamayacak

MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen Liridon Rexhepi tutuklandı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Ankara ve Şam arasında toplantı planlıyoruz

VAKFIMIZIN GENEL KURULU EKİM AYINDA YAPILACAK

TÜRK’ÜN BÜYÜK GÜNÜ KUTLU OLSUN

MACARİSTAN’DA ‘TURAN’ RÜZGARI

Murat Ülker yenilikçi yönetim dünyasından haber veriyor: Piyasası alt üst etmek istiyorsanız, yolu belli…

İsrail ordusu, sabah namazı kılan masumları hedef aldı! En az 100 ölü, onlarca yaralı var

Ukrayna askeri Rusya içlerine ilerliyor... Putin acil toplantı yaptı

İsrail üst düzey Hamas yetkilisini komşu ülkede füzeyle vurdu

Rusya-Ukrayna sınırı ateş hattı: Kursk'ta acil durum ilan edildi, sivillerin tahliyesi sürüyor

Ortalığı ayağa kaldıran iddia... Hamaney 'doğrudan vurun' emri verdi: Maksimum etki için onlar da devreye girecek!

Haniye için ilk tören Tahran'da yapıldı! On binlerce kişi "İsrail ve ABD'ye ölüm" sloganları attı

Maduro: Ülkede iç savaş çıkartılmasına izin vermeyeceğiz

Savaş artık kapıda: İsrail saldırılara başladı! Beyrut Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı, 10'dan fazla ülke vatandaşlarını geri çağırdı

Venezuela'da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı

İsrail'in saldırı tehdidi nedeniyle bazı ülkeler, vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısı yaptı

Lübnan Havayolları yarın sabaha kadar bazı uçuşları erteledi

Hollanda, süresiz oturum izni isteyen Türk vatandaşlarına uyum sınavı zorunluluğu getiriyor

Prof. Dr. Ruben Safrastyan: Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin normalleşmemesi Türkiye’nin kararı

OpenAI'ın CEO'su Altman'dan Çin'e karşı "ABD liderliğinde küresel koalisyon" çağrısı

Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi: Dikkat çeken 70 kilometre detayı

Netanyahu ABD’den eli boş dönecek… Hamas intikam yemini etti! ‘Herkese çağrı yapıyoruz!’

Rusya ve Çin'den Kuzey Amerika'da dikkat çeken hamle! ABD şaşkına döndü: Müdahaleye hazırız.

Harris, canlı yayında Trump ile karşılaşmaya hazır

Yapay zeka teknolojisini kullananlar, kullanmayanların yerini alacak

İsrail "güvenli" ilan ettiği bölgenin derhal boşaltılmasını istedi!

Yükleniyor