Tarih: 02.01.2018 10:35

İsrail´de, Netanyahu hükümetine dönük yolsuzluk protestoları sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail´in başkenti Tel Aviv´de toplanan yaklaşık 2 bin İsrailli, ellerinde ‘Rüşvetçiler, dışarı´, ‘Ne sağa, ne sola, sadece ileri´ yazılı pankartlarla gösteri düzenledi. 

Yediot Aharonot gazetesinin yayınladığı haberdeyse, başkentte toplanan göstericilerin hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Başbakan Benyamin Netanyahu´yu protesto ederek, istifaya çağırdığı belirtildi. İsrail´de beşinci dalgası başlayan gösterilerin ayrıca Kudüs, Hayfa ve Afula kentlerinde de düzenlendiği ifade edildi.

Yolsuzluk soruşturmasından polise yedi kez ifade veren Netanyahu´ya karşı kitlesel gösteriler sürüyor. ´Utanç yürüyüşü´ adıyla düzenlenen protesto gösterilerinin geçen hafta beşincisi gerçekleştirildi. İsrail genelinde gösterilere yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı duyuruldu.

7 KEZ İFADE VERDİ

Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk soruşturması kapsamında polise yedi kez ifade vermişti. Netanyahu´nun eşi Sara Netanyahu´nun da yolsuzluk soruşturması kapsamında ifadesi alınmıştı. Netanyahu hakkında devam eden soruşturma, ´iş adamlarından para aldığı, bir medya patronuyla kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya´dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı´ iddialarını içeriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —