Tarih: 24.05.2018 16:45

İsrail´den Filistinlilere Ramazan´da Kudüs´e giriş yasağı

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesinin Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi´nin (COGAT) açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Tel Aviv´in Gazze´de yaşayan Filistinlilerin Ramazan ayı boyunca Kudüs´e girişlerinin engellendiği kaydedildi. 

İsrail makamlarının daha önceki yıllarda yayımladığı genelgeyle Batı Şeria´daki Filistinlilerin yanı sıra Gazze´deki Filistinlilere de Kudüs´e geçme izni verdiği belirtilen haberde, ancak bu yıl İsrail-Gazze sınırında tırmanan gerilim nedeniyle Tel Aviv´in sadece Batı Şeria halkına Kudüs´e girme hakkı tanımaya karar verdiği ifade edildi.

´SADECE YAHUDİYE VE SAMARYA BÖLGELERİNE İZİN´

COGAT Genel Müdürü Camilla Ebu Rukon, kouyla ilgili açıklamasında, 'Gazze Şeridi, İsrail´in sivil girişimlerini terörü yaymak için kullanan Hamas örgütü tarafından yönetiliyor. Bu konu dikkate alınarak ve sektördeki son gelişmelerin ışığında Ramazan ayı dolayısıyla sadece (Batı Şeria´da yer alan) Yahudiye ve Samarya bölgelerinin halkına Kudüs´e giriş izni verilmesi kararlaştırıldı' ifadelerini kullandı. 

Haberde, böylelikle Gazze´de yaşayan Filistinlilerin, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan Mescid-i Aksa´yı bu yıl ziyaret edemeyecekleri ve Batı Şeria halkı ile birlikte iftarlara katılamayacakları belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —