• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İsrail´den Hindistan´a: Yeni bir çağ başlıyor

İsrail´den Hindistan´a: Yeni bir çağ başlıyor

Hindistan ve İsrail arasında savunma, teknoloji, enerji, havacılık, güvenlik ve tarım alanlarında anlaşmalar imzalandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, iki ülke arasında yeni bir çağ başladığını söyledi.

 

Hindistan´ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Başbakan Narendra Modi başkent Yeni Delhi´de bir araya gelerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini açıkladı.

Modi, İsrailli savunma şirketlerinin ülkesinde yatırım yapmasını istediğini ifade ederek, iki ülkenin ortaklıklarını geliştirmesi gerektiğini söyledi.

​Netanhayu, iki ülkenin, vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmek için birlikte çalışma konusunda istekli olduklarını belirtti.

Toplantının ardından yayımlanan ortak açıklamada, her iki tarafın 5 yıllık ortak çalışma planı üzerine yoğunlaştıkları ifade edildi.

​Şalom gazetesinin aktardığına göre de Netanyahu şunları söyledi: 'İsrail ile Hindistan arasında yeni bir çağın başlangıcı aslında Modi´nin İsrail´i ziyaret etmesiyle başlamıştır. O günden bu yana her iki taraf da işbirliğini daha da ileri götürmek için büyük bir arzu ile çalışmakta. Ben ve eşimin Hindistan´ı ziyareti ile devam eden bu işbirliği daha da güçlenecek, her iki ülkeye refah, zenginlik ve barış getirecektir. Bu aramızda yeni bir çağın başlangıcıdır.'



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor