• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

İsrail´den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı

İsrail´den Körfez ülkelerine demiryolu projesi planı

Suriye´de Su-24 tipi Rus uçağı Türk F-16 tipi uçağının roketiyle vuruldu. Olayı görüşmek için Brüksel´de bugün NATO Konseyi´nin daimi temsilciler düzeyinde olağanüstü toplantısı gerçekleşecek.

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, Twitter´dan paylaştığı mesajında planın detaylarının Umman´da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Konferansı´na katılmak üzere başkent Maskat´ta bulunan İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz tarafından açıklanacağını duyurdu. 

Greenblatt mesajında, 'Bakan Katz, Umman´da katılacağı konferansta İsrail ile Ürdün, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri arasında demiryolu inşa edilmesi için bir plan sunacak' ifadesini kullandı.

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Katz, Umman´da düzenlenen konferansa katılmak için pazar günü başkent Maskat´a gitmişti.

İSRAİL İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDA YAKINLAŞMA

Son günlerde başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Körfez ülkelerinin İsrail ile yakınlaşması dikkati çekiyor.

İlk önce İsrail Milli Takımı´nın Katar´ın başkenti Doha´da 25 Ekim — 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Jimnastik Şampiyonası´na katılması gündeme gelmişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da 26 Ekim´de ülkesiyle diplomatik ilişkisi bulunmayan bir diğer Körfez ülkesi Umman´a resmi ziyaret gerçekleştirmişti.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor