Tarih: 29.12.2015 18:25

İsrail´den Türkiye açıklaması: İşler doğru yönde ilerliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

The Jerusalem Post´un haberine göre, Suudi Arabistan merkezli Elaph gazetesine konuşan Gold, Türkiye – İsrail arasındaki ilişkinlerin normalleştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı. Gold, iki ülke arasında yoğun bir temas olduğunu ve bazı konularda anlaşma sağlandığını, ancak bazı anlaşmazlıkların halen çözülemediğini kaydetti.

'İşler doğru yönde ilerliyor' diyen Gold, “Bir uzlaşmanın uzak olmadığına inanıyorum, ancak nihai anlaşma için bir tarih belirlemiş değiliz. Bölgesel durum bize önemli konularda anlaşmaktan başka bir seçenek bırakmıyor, ekiplerimiz bu temelde çalışıyor' ifadelerini kullandı.

ANKARA´NIN ÜÇ ŞART ISRARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşünde yaptığı açıklamada İsrail´le ilgili ‘özür, tazminat ve Filistin´e ambargonun kalkması´ olmak üzere üç başlık olduğunu söylemişti. Erdoğan, son iki maddenin de yerine getirilmesi halinde normalleşme sürecine girilebileceğini belirtmişti.
Benzer bir açıklama dün de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´dan gelmişti. Türkiye´nin özür şartının yerine getirildiğini, tazminat konusunda da anlaşma sağlanamasa da önemli bir aşamaya gelindiğini söyleyen Kalın, “Bir de üçüncü şart var. Gazze ablukasının kaldırılması, hafifletilmesi, yani Gazze´ye giden insani yardımların ulaştırılması noktasında da bir üçüncü şartımız var. Türkiye bu şartlardan vazgeçmiş değil, bu şartları değiştirmiş değil” demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —