Tarih: 06.10.2016 07:33

´İsrail´in kararı ABD´nin çıkarlarına ters´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sözcü Earnest, Beyaz Saray´daki günlük basın toplantısında İsrail´in Batı Şeria´da yeni yerleşim birimleri inşa etme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Alınan kararın Washington´da ´hayal kırıklığı´ meydana getirdiğini vurgulayan Earnest, ABD´nin İsrail´e 38 milyar dolarlık yeni yardım kararına atıfta bulunarak, 'İsrail, ABD´nin korumak için milyarlarca dolar vaat ettiği uzun vadeli çıkarlarına ters bir karar alıyor' ifadesini kullandı.

´İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ BALTALIYOR´

1967 yılından beri tüm ABD yönetimlerinin, ´işgal edilmiş topraklarda´ İsrail´in yeni yerleşim birimleri inşa etmesine karşı olduğunu vurgulayan Earnest, ´Yeni yerleşim kararı iki devletli çözümü baltalıyor´ şeklinde konuştu.

İsrail-Filistin sorununun çözümü için iki devletli çözümden başka bir alternatif görmediklerinin altını çizen Sözcü Earnest, Benyamin Netanyahu yönetiminin, eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres´in cenazesinin ve ABD´nin 38 milyar dolarlık yardım kararının hemen ardından yaptığı yeni yerleşim açıklamasından büyük hayal kırıklığı duyduklarını dile getirdi.

´BATI ŞERİA BÖLÜNEBİLİR´

Earnest ayrıca, yeni yerleşim inşa edilmesi planlanan bölgenin İsrail´den çok Ürdün´e yakın olduğuna dikkat çekerek, bunun Batı Şeria´nın bölünmesine kadar varacak bir süreci tetikleyebileceğine vurgu yaptı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —