Hindistan ile özellikle hava ve füze savunması alanlarında iş birliği yapma girişimlerinin yanı sıra ticaret alanında da ortaklıklar sağlamayı hedeflediği belirtilmişti. İsrail ile Hindistan´ın yakınlaşmasının Akdeniz´de stratejik önemi yüksek Hayfa Limanı´nda kendisini göstermesi Çin ve diğer bölge ülkeleri açısından oldukça dikkat çekici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.
İsrail´in Hayfa Limanını özelleştirmesinin en önemli nedenlerinden birisi limanda meydana gelen uzun bekleme sürelerin kısaltılması ve liman üzerindeki rekabetin artırılarak İsrail´in bu limandan elde edeceği karlılığı artırması olarak gösteriliyor. Diğer yandan geçtiğimiz yıl içerisinde Çinli Şanghay Uluslararası Liman Grubu (SIPG) da liman konusunda İsrail´e yatırım yapmış ve özellikle yüksek teknoloji altyapısına sahip liman inşasında İsrail ile ilişkiler kurmuştu. Hindistanlı yatırımcıların da İsrail´e yönelmesiyle Asya´daki rekabetin Akdeniz´e sıçradığını görmekteyiz. İsrail´in ithalat ve ihracat kalemlerinin %98´i deniz yoluyla taşınıyor bu nedenle hükümet limanların iyileştirilmesi ve verimli hale getirilmesi için ekstra bir çaba sarf etmekte. Limanı satın alan Hintli grubun 2054 yılına kadar işletmeyi devraldıkları da aktarılan bilgiler arasında.
ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden itibaren gümrük tarifeleri ve dünyada ticaret politikalarına ilişkin giderek artan belirsizlikler, küresel ekonomide bu yıl resesyon yaşanabileceğine ilişkin endişeleri artırdı.
İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine karşı ordu içinden gelen tepkiler her geçen gün artıyor.
Esad rejimi yıkılmadan önce Abu Dabi'ye özel bir uçakla dört uçuş yapıldığı, uçakta nakit para, Esad’a yakın isimler ve gizli belgelerin olduğu iddia edildi.
DünyaBirtakım siyasetçiler var. Ruh ve sinir hastalıkları uzmanı ve ülkemizin ilk modern ruh sağlığı hastanesini kuran merhum Doktor Mazhar Osman Usman’ın tarifiyle “ishâl-i fem” yani “ağız ishali”ne yakalanmış gibi…
Türkiye