Tarih: 22.12.2016 15:37

İsrail´in tecavüz hükümlüsü eski cumhurbaşkanı, şartlı tahliye edildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Hakim karşısına çıktığı tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarından yedi yıl hapis cezasına çarptırılan eski İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, erken tahliye başvurusunun kabul edilmesinin ardından dün serbest kaldı.

Şartlı tahliye edilen İsrail Parlamentosu Maliye Komisyonu´ndan kötü bir haber geldi. Jerusalem Post´un aktardığına göre, Katsav´ın eski cumhurbaşkanı olmasından doğan tüm imtiyazlarını ‘ahlaksızlıktan´ hüküm giydiği için elinden alındı. Emekli maaşını almaya devam edecek Katsav´ın ofis ve sekreteri olmayacak, konut masrafları ödenmeyecek, otomobil ve özel şoför sağlanmayacak, sınırsız iletişim ve günlük gazete masrafları karşılanmayacak.

‘KATSAV´IN BİR DEĞİŞİM GEÇİRDİĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK´

2000-2007 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Katsav´ın turizm bakanı olduğu dönemde bir bakanlık çalışanına tecavüz ve cumhurbaşkanlığı ofisinde iki çalışanı taciz ettiği ortaya çıkmıştı. İddiaların basına yansımasının ardından istifa etmek zorunda kalan Katsav, yargılandığı mahkemece suçlu bulunarak yedi yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Katsav, İsrail makamlarına yaptığı başvuruda daha erken tahliye talebinde bulunmuş, başvuruyu değerlendiren komite Katsav´ın ‘bir değişim geçirdiğinden şüphe duymadığı için´ başvuruyu kabul etmemişti. İsrail Savcılığı´nın karara itiraz etmemesi üzerine Katsav dün tahliye edilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —