İsrail'in 'Cehennem planı': Netanyahu Ramazan dinlemedi

İsrail

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a yönelik tehditlerde bulundu. Netanyahu, Hamas'ın tekliflerinin "kabul edilemeyecek" olarak nitelendirerek "daha ileri adımlar" atma tehdidinde bulundu.

İsrail basını, Netanyahu hükmetinin Gazze'ye karşı savaşı yeniden başlatma planı yaptığını iddia etti. İddiaya göre, "Cehennem" adı verilen planın bir hafta içinde devreye sokulabileceği ifade edildi.

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasının 42 günlük birinci aşaması dün sona erdi. Anlaşmanın ikinci aşama müzakerelerinin, 3 Şubat'ta başlaması gerekiyordu.

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ikinci aşama müzakerelerinin başlamasını engellediğini kaydetti. İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ne insani yardım girişlerini durdurduğunu açıkladı.

Netanyahu, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından Hamas'ın sunulan şartları kabul etmemesi ve esirleri teslim etmemesi durumunda daha ileri adımlar atacakları tehdidinde bulundu.

Netanyahu, Hamas'ın "kalıcı bir ateşkes için hiçbir şekilde kabul edilemeyecek teklifler" sunduğunu iddia etti ve "Hamas esirlerimizi tutmaya devam ederse daha ileri adımlar atacağız." tehdidinde bulundu.

'TRUMP BU DOSTLUĞU HER GÜN GÖSTERİYOR'

Binyamin Netanyahu, X hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür ederek "İsrail'in Beyaz Saray'da sahip olduğu en büyük dost Başkan Trump bu dostluğu her gün gösteriyor." dedi.

Trump'ın Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri yerinden etme planıyla ve İsrail'in istediği silahları göndererek bu dostluğunu açıkça gösterdiğini söyleyen Netanyahu, Trump'ın İsrail'e İran'a karşı "işi bitirmek" için mühimmat göndererek ve Hamas'a esirleri bırakması için baskı yaparak yardımcı olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un "geçici ateşkesi 50 gün uzatma" planını "Bu süre zarfında Gazze'deki savaşı sona erdirecek kalıcı bir ateşkesin koşullarını tartışabiliriz." diye savundu.

Bu plana göre, Gazze Şeridi'nde kalan İsrailli esirlerin yarısının hemen serbest bırakılacağını, kalan yarısının ise kalıcı ateşkes üzerinde anlaşmaya varılırsa salıverileceğini aktaran Netanyahu, İsrail'in bu planı kabul ettiğini, Hamas'ın ise reddettiğini öne sürdü.

İSRAİL BASINI: CEHENNEM PLANI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismi açıklanmaya kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail'in Gazze'ye karşı “cehennem” olarak nitelendirdikleri planı bir hafta içinde devreye sokabileceği iddia edildi.

Haberde, plan çerçevesinde Gazze Şeridi'nde elektriğin tamamen kesileceği ve kuzeye geçen Filistinlilerin yeniden tehcir edileceği aktarıldı. 

Haberde, plan çerçevesinde Gazze'ye kapsamlı askeri saldırıların da başlatılacağına işaret edildi.

Haberde ayrıca, planın Gazze Şeridi'nde önceki hafta ve aylara kıyasla benzeri görülmemiş bir gerilim yaratacağı iddia edildi.

Israel Hayom gazetesindeki haberde ise, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik plan kapsamında elektrik ve suyun kesileceği gibi ABD'nin yeni önerisini kabul etmesi yönünde Hamas'a baskı kurmak için hedefli suikast operasyonları da olacak" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DE SİLAHLI SALDIRI

İsrail'in Hayfa kentinde, silahlı saldırı meydana geldiği bildirildi.

Olay yerine ulaşan ilk yardım ekipleri, çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.



Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezi’nce düzenlenen ‘Divan Sohbeti’nde “terörsüz Türkiye” meselesi konuşuldu.

Türkiye

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

Belarus İstanbul Başkonsolosu İlya Adarchenko ile Başkonsolos Yardımcısı Mehdizade Mehriban vakfımızı ziyaret etti.

Türkiye

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

Avrasya Bir Vakfı Gençlik Merkezimiz tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Bayramı” dolayısıyla vakıf merkezimizin bahçesinde özel bir program düzenlendi.

Türkiye

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türkiye

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

ABD, Çin'e yönelik tarifeleri artırırken, diğer ülkeler için ek tarifeleri 90 gün süreyle durdurdu

Rusya’dan Ukrayna’ya İHA saldırıları: 12 yaralı

Bayraktar TB2 gerçekleştirdiği manevrayla dünya havacılık tarihine geçti

Suriye'de örtük savaş

Ah Olric, nedir bu ergen siyaseti!

TÜRK DÜNYASININ ‘BAŞBUĞ’UNA SAYGI

AVRASYA BİR VAKFI VE ASAM’DAN CHP’YE KINAMA

Harakiri, CHP ve ‘akıl tutulması’

Yükleniyor