İsrail'in Gazze saldırısı sürüyor

İsrail

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarında İslami Cihad Örgütü'nü hedef aldı. Örgütün üst düzey isimlerinden hayatını kaybedenler oldu. Ancak hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda sivil öldü.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarında İslami Cihad Örgütü'nü hedef aldı. Örgütün üst düzey isimlerinden hayatını kaybedenler oldu. Ancak hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda sivil öldü. Gazze'deki Filistinli gruplar İsrail saldırılarına roket atışlarıyla karşılık verdi.

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece düzenlenen saldırılarda da İslami Cihad'ın askeri kanadından üst düzey bir isim daha öldürüldü.

Ancak Gazze Şeridi'ne düzenlenen bombardımanlarda aralarında kadın ve çocukların olduğu siviller de hayatını kaybetti. Çok sayıda yerleşim yeri yerle bir oldu.

İsrail ordusu, içerisinde roket fırlatma bölümlerinin de olduğu 130'dan fazla hedefi vurduğunu duyurdu.

Gazze tarafından da İsrail'e 450'den fazla roketle karşılık verildi. Bunların büyük bir bölümü Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.

Roketlerin bazıları Gazze sınırına yakın bölgelere düşerken, kentin 60 kilometre kuzeyindeki Tel Aviv'de de uyarı sirenleri duyuldu.

MISIR'IN ARABULUCULUK ÇABASI

İslami Cihad Sözcüsü, Mısır'ın ateşkes için arabulucuk gösterdiğini kaydetti. İsrail Dışişleri Sözcüsü ise Kahire yönetiminin teklifini değerlendirdiklerini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin de İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'la telefonda görüştü. Austin İsrail'e olan desteğini yineledi. Bölgedeki gerilimi azaltma çağrısı yaptı.

 



Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.

Yaşam

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Yükleniyor