İsrailli bakan: Lübnan´ı taş devrine çevireceğiz
İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Suudi medyasına demecinde, İran´ın Lübnan´da silah fabrikaları inşa ettiği, gelişmiş füze tesisleri kurduğunu iddia edip bunları vurmakla tehdit etti. Katz ´´2006´daki Lübnan saldırısı, bugün
´LÜBNAN´IN TAMAMI HEDEF´
´´Vurgulamak isterim ki, bu konuda yeni bir kırmızı çizgi çektik, ne pahasına olursa olsun onların bunu yapmasına izin vermeyeceğiz´´ diye konuşan Katz ´´Suriye´de olduğu gibi askeri operasyonlarla onları engelleyeceğiz. Hizbullah´ın silahları ne kadar isabetli hale gelirse İsrail´in saldırıları da o kadar güçlü ve geniş çaplı hale gelecek. Bu kez Lübnan´ın tamamı hedef alınacak´´ diye devam etti. İsrail İstihbarat Bakanı ´´2006 Lübnan saldırısında olanlar bugün yapabileceklerimizin yanında piknik gibi kalır. Bir Suudi bakanın Hizbullah´ı Güney Lübnan´daki mağaralarına geri yollayacaklarını söylediğini hatırlıyorum. Ben de size diyorum ki, Lübnan´ı taş devrine geri döndüreceğiz´´ diye konuştu.
´EKONOMİK YAPTIRIM, ASKERİ MÜDAHALE´
Gelecekte Hizbullah´a karşı atabilecekleri adımlar sorulduğunda, Katz, Başbakan Benyamin Netanyahu´ya 2006 saldırısından sonra BM Güvenlik Konseyi´nin aldığı 1701 sayılı kararın uygulanması için hem askeri hem ekonomik açıdan harekete geçmeyi önerdiğini belirtti. ABD´nin liderliğinde Hizbullah ve İran´a yaptırım uygulanırken Rusya ve Çin´in onayını alarak İsrail´in askeri müdahalede bulunmasından söz eden Katz ´´Netanyahu bu konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB ile görüştü. Arap Birliği de Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün gibi Hizbullah´ı terör örgütü olarak görüyor. Tüm dünya öyle görüyor´´ dedi.
BUGÜNE DEK SALDIRI VE BASKI İŞE YARAMADIKatz, Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin Suudi Arabistan´dan yaptığı istifa açıklamasıyla Hizbullah ve İran´ın ayaklarının altından halıyı çektiği ve İsrail´in planı için mükemmel fırsat doğurduğunu öne sürdü. Ama Riyad´da esir alınıp istifaya zorlandığı iddiaları ayyuka çıkan Hariri´nin Macron´un arabulucuğuyla Beyrut´a döndükten sonra istifasını geri çekmesi, Suudi nüfuzu açısından yeni bir başarısızlık oldu. 2006´da Lübnan´a vargücüyle saldıran İsrail´e karşı tüm dünyayı şaşırtan bir direniş sergileyen Hizbullah da o zamandan beri Ortadoğu´nun sadece askeri değil, siyasi açıdan da en güçlü örgütlerinden biri haline geldi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
