İsrailli kaynaklar: Türkiye ile işbirliğinde iyi niyet gördük

İsrailli kaynaklar: Türkiye ile işbirliğinde iyi niyet gördük

İsrail, İstanbul Taksim´de 3 vatandaşının hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Türk makamlarıyla yaşanan yakın ve samimi işbirliğinin, iki ülke ilişkilerinin yeniden normalleşmesi amacıyla yürütülen müzakerelere ol

 


Taksim´deki canlı bomba saldırısının ardından ABD´deki temaslarını yarıda kesen İsrail Dışişleri Genel Direktörü Dore Gold, dün İstanbul´a geldi. Mavi Marmara krizinin yaşandığı Mayıs 2010´dan bu yana İsrail´den Türkiye´ye en üst düzey ziyareti gerçekleştiren Gold, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. İsrailli diplomatın, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile de görüşmesi bekleniyor.

Türk makamlarının saldırının hemen ardından gösterdikleri işbirliğini ‘samimi ve çok yardımcı´ olarak tanımlayan İsrailli diplomatik kaynaklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´ya gönderdiği taziye mesajının da çok memnuniyet verici bir içerikte olduğunu kaydetti. Hürriyet gazetesinden Serkan Demirtaş´ın haberine göre “Biz bu olay sonrasında Türk makamlarıyla yaptığımız işbirliğinde iyi niyet gördük. Bunu da tabii ki ikili ilişkilerimizin başka bir düzeye çıkması için kullanabiliriz” diyen kaynaklar, bu tür olayların ardından görülen işbirliğinin taraflar arasındaki güven duygusunu da artıracağı değerlendirmesi yaptı.

Netanyahu, İstanbul´daki saldırı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “İsrail Dışişleri Bakanlığı´nın İstanbul ve Kudüs´teki personeline, özverili ve profesyonel çalışmalarından dolayı takdirlerimi sunmak istiyorum. Terör tüm dünyada ölümlere yol açıyor. İsrail teröre karşı verilen küresel savaşta en ön safta yer almaktadır. Bu mücadele askeri olduğu kadar bir ahlaki mücadeledir de. Teröre karşı verilecek ahlaki savaşın kilit noktası şudur: Terörizmin, masum insanları öldürmenin hiçbir yerde mazereti olmadığının net bir şekilde ifade edilmesi. Terörün ne İstanbul´da ne Fildişi Sahili´nde ne de Kudüs´te mazereti olabilir. Terörü kınamayanlar onu destekliyor demektir.”



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading