Tarih: 04.01.2019 09:56

İsrailli üst düzey yetkili: Trump´ın açıklamaları şoke edici

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan göre İsrailli üst düzey bir kaynak, ABD Başkanı´nın 'İran´ın Suriye´de istediğini yapabileceği' yönündeki açıklamalarına ilişkin, 'Başkan Trump´ın sözleri istihbarat teşkilatlarının tavsiyelerine aykırıydı ve bu Trump´ın sahada neler olduğunu anlamadığını gösteriyor' dedi. 

Trump´ın istihbarat birimlerince sunulan kanıtları dikkate almamasının üzücü olduğunu belirten kaynak, 'İsrail olarak şoktayız, Trump, İran´ın bölgedeki askeri varlığının kapsamını anlamıyor' ifadelerini kullandı.

´İRAN´IN ASKERİ VARLIĞINA KARŞI SERT ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ´

ABD Başkanı Trump´ın en azından İsrail´in Suriye´deki operasyonlarına karşı olmadığını ifade eden kaynak, şöyle devam etti:

'Başkan Trump´ın açıklaması bizim için durumu değiştirmeyecek. İran´ın askeri varlığına karşı sert adımlar atmaya devam edeceğiz.'

Trump ABD´nin Suriye´den çekilme kararı bağlamında, İran hakkında dün yaptığı açıklamada, bu ülkenin durumunun yaptırımlar neticesinde değiştiğini ifade etmiş ve 'İran Suriye´de istediğini yapabilir.' demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —