• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

İsrailli yetkililer: Gazze´yi bırakın, Esad´ı bombalayın

İsrailli yetkililer: Gazze´yi bırakın, Esad´ı bombalayın

Suriye Ordusu´nun, Doğu Guta´da ´sivillere kimyasal silahla saldırdığı´ iddialarının ardından İsrailli yetkililer, Suriye´ye askeri müdahalede bulunulması gerektiğini savundu.

 

İsrail´in Kamusal Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, İsrail ordusu radyosuna yaptığı açıklamada ´kimyasal saldırı´ ile suçladığı Suriye hükümetini hedef aldı. Erdan, kişisel olarak ABD´nin Suriye´ye askeri müdahalede bulunması gerektiğine inandığını söyledi. 

İsrailli bakan, saldırı iddiasının Suriye´deki ABD´nin askeri varlığının artması gerektiğinin ispatı olduğunu ekledi. Erdan, açıklamalarına şöyle devam etti:

'Doğu Guta´daki durum, uluslararası toplumun ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Suriye´de onlarca insan ölürken, İsrail´in sınırına sivilleri gönderen terör örgütü Hamas ile mücadele etmesiyle uğraşıyorlar.'

´ESAD BİR ÖLÜM MELEĞİ´

Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant ise daha da ileri giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı ´ölüm meleği´ olarak niteledi ve dünyanın Esad olmadan daha iyi bir yer olacağını söyledi. 

İsrailli muhalif lider Isaac Herzog ABD´yi ´kararlı askeri önlemler´ almaya çağırdı.

Lazkiye yakınlarında yer alan Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko, Suriye ordusunun Duma´da kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialar için, 'Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz' demişti.

Yevtuşenko ayrıca, silahlı grupların Duma´dan çıkmasının ardından buraya uzmanlar göndererek söz konusu iddiaların uydurma olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını da belirtmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı da, ´kimyasal silah´ iddialarının olgulara dayanmadığını ve Batı tarafından Şam hükümetine karşı askeri tavır almanın bahanesi olarak kullanıldığını açıklamıştı.



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor