• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İsrailliler, Filistin için sokaklara döküldü: İki devlet, bir umut

İsrailliler, Filistin için sokaklara döküldü: İki devlet, bir umut

Tel Aviv´de binlerce İsrailli, Filistin ile çatışmaların sona erdirilmesi ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi talebiyle sokağa çıktı.

 

Deutsche Welle´nin aktardığına göre, Tel Aviv´de düzenlenen gösteriye katılan eylemciler ´İki devlet, bir umut´ yazılı dövizler taşıdı. Kimi dövizlerde de 50 yıldır süren İsrail işgaline dikkat çeken, ´Yeter! Hemen şimdi barış´ ifadeleri okundu. 

Katılımın 15 bin dolayında olduğu gösterinin, Batı Şeria ve Kudüs´ün doğusundaki İsrail işgalini eleştiren solcu hareket ´Şimdi Barış´ın çağrısıyla düzenlendiği belirtildi. Örgütün lideri Avi Buskila, gösterinin ´İşgal, şiddet ve ırkçılığı destekleyen bir hükümetin getirdiği umutsuzluğa karşı´ düzenlendiğini vurguladı. Buskila, 'Artık İsraillilere, Filistinlilere ve tüm dünyaya İsrail halkının önemli bir bölümünün İsrail işgaline karşı olduğunu ve iki devletli çözümden yana olduğunu gösterme zamanı geldi' ifadelerini kullandı.

ABBAS: ZAMANI GELDİ, İŞGALİ SONLANDIRIN

Gösteride ayrıca Filistin Devlet BaşkanıMahmud Abbas´ın mesajına da yer verildi. Gösteride okunan mesajında, 'Uyum, güvenlik ve istikrar içinde yaşamanın zamanı geldi' ifadelerini kullanan Abbas, İsrail´i Filistin´i bir devlet olarak tanımaya ve işgali sona erdirmeye çağırdı.

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ HERZOG: NETANYAHU BARIŞA YÖNELİK FIRSATLARI KAÇIRIYOR

Muhalif İşçi Partisi lideri İzak Herzog da gösteriye katılarak iki devletli çözüme desteğini gösterdi. Herzog, Rabin Meydanı´nda yaptığı konuşmada Başbakan Benyamin Netanyahu´yu korku salmakla ve barışa yönelik fırsatları kaçırmakla itham etti. 

İsrail 1967´deki Altı Gün Savaşı sırasında Batı Şeria ve Doğu Kudüs´ü ele geçirmişti. Savaşın ardından Doğu Kudüs´ü ilhak etse de bu ilhak uluslararası toplum tarafından hiçbir zaman tanınmadı. Batı Şeria´da ise hâlihazırda 400 binden fazla Yahudi yerleşim yeri bulunuyor. Uluslararası toplumun sert eleştirilerine karşın sağ çizgideki Başbakan Benyamin Netanyahu yerleşim yerlerinin inşasını devam ettirdi.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor