İsrail-Türkiye Ticareti Rekora Gidiyor

İsrail-Türkiye Ticareti Rekora Gidiyor

İsrail`in Türkiye ile Ticareti 2010 Gazze Filosu Nedeniyle Yaşanan Siyasi Tartışmaya Rağmen Hızla Gelişiyor.

Ora Coren

İsrail ve Türkiye, 2010 Mavi Marmara olayı mağdurlarına ödenecek tazminat konusunda uzun zamandır devam eden anlaşmazlığı çözmüş değil ancak bu, iki ülke arasında ticaretin gelişmesine engel olmuyor.

İsrail Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye`ye yapılan ihracatın 2013 yılı öncesinde artmaya başladığı, yılın ilk dört ayında yüzde 25 artış göstererek 949,2 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Bu artış 2013`te iki yönlü ticaretin yüzde 39 artarak 48,5 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmasının ardından geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Yılın ilk üç ayındaki gidişatın sürmesi halinde İsrail ve Türkiye arasında 2014`te yeni bir rekor kırılmasının beklendiği' ifade edildi.

Bakanlığın İstanbul`daki ticaret ataşesi, İsrail`in yarı özel İhracat Enstitüsü ile birlikte ticareti teşvik etmek için çalışıyor. Ataşe üç ay önce İsrailli altı medikal cihaz şirketinin İstanbul`daki hastane yöneticilerine ürünlerini tanıttıkları bir ziyaret organize etti.

Mayısta Türk şirketlerinden biri İsrail`de ileri teknoloji sanayinin düzenlediği en önemli etkinlik olan MIXiii Inovasyon Konferansı`na geldi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Masası Başkanı Ehud Cohen, 'İsrail ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler istikrarlı bir şekilde büyüyor. Dış Ticaret Yönetimi Türkiye`ye ihracatın artırılmasını ve İsrail de Türk yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.' dedi. (İsrail`de yayınlanan Haaretz, 04 Temmuz 2014)



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading