Tarih: 10.02.2022 12:33

İstanbul barajlarında taşma

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul barajlarında doluluk oranı son yağışlarla yüzde 80´e yaklaştı. İSKİ Genel Müdürü, bazı barajlarda taşma meydana geldiğini söyledi.

İstanbul´da ocak ayının son günlerinde yağan kuvvetli kar ve bu hafta başı etkili olan yağmurla barajlarda doluluk oranı rekor seviyede arttı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin (İSKİ) son verilerine göre barajların doluluk oranı yüzde 79,14 oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, bazı barajlarda taşma meydana geldiğini söyledi.

'Elmalı Barajı ve Istranca´ndaki 5 barajımız taşıyor. Taşmak üzere olan barajlarımız da var' diyen Mermutlu, doluluk oranı yüzde 95´e ulaşan Ömerli Barajı´nın da taşmak üzere olduğunu kaydetti.

Mermutlu, 'Bu yüzden Melen´den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz' dedi.

METREKAREYE 57 KİLO YAĞIŞ

Salı günü meydana gelen yağışlarla ilgili konuşan Mermutlu, 'Ömerli Barajı´na 24 saat içerisinde metrekaresine 46 kilogram, Terkos´a 32 kilogram, Büyükçekmece´ye 40 kilogram, Sazlıdere´ye 57 kilogram yağış düştü. Bunun etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz' diye konuştu.

'DAHA DA YÜKSELECEK'

Barajlardaki doluluk oranının daha da fazla artacağını söyleyen Mermutlu şöyle devam etti:

'Geçen yıl bugün doluluk oranımız yüzde 45, 2020´de yüzde 60 ama bugün yüzde 78 olarak tespit edildi. Geçtiğimiz iki yıla göre, doluluk oranımız daha yüksek. Gelecek yağışlar ile rakamların daha çok yükseleceğini tahmin ediyorum.'

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —