Tarih: 30.12.2015 09:33

İstanbul-Haneda Uçuşu 2016´da

Facebook Twitter Linked-in

 

Akihiro Sano

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yakın bir tarihte Nikkei Shimbun gazetesine verdiği mülakatta, İstanbul ve Haneda Havaalanı arasında doğrudan uçuş hizmetinin, “2016 yılı içinde yapılmasının istendiğini” söyledi. Büyük kolaylık sağlayacak olan Haneda hattının oluşturulmasıyla azalmakta olan Japon turistlerin ülkeye çekilmesi düşünülüyor.

Türk Hava Yolları hâlihazırda İstanbul-Narita arasında haftada 7 uçuş, İstanbul-Kansai hattında haftada 5 gün faaliyet gösteriyor. Narita hattında ekim ayı ortasına kadar haftada 14 uçuş bulunmaktayken Orta Doğu´daki siyasi huzursuzluk nedeniyle Türkiye´yi ziyaret eden turist sayısındaki düşüşle uçuş sayısı azaltılmak zorunda kalındı.

Aycı, “Haneda iniş ve kalkış sahası alınabilirse haftada Narita ile toplam 14 uçuşa dönülebilir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Abe´nin iyi ilişkilerine değinen Aycı, iki ülke arasındaki resmî anlaşmaların yakında tanınacağını işaret etti.

Türk Hava Yolları, transfer merkezi olarak kullanılan İstanbul Atatürk Havaalanı´nda kısa mesafeli uçuşların hızla artmasıyla uzun mesafeli uçuşlarda gecikme yaşanıyor. Şehrin kuzeyinde altı uçuş pistine, 500 uçaklık asfalt alana ve yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip yeni havaalanı inşaatı ilerliyor. Yeni hava alanı 2018 yılının ilk yarısında hizmete girecek.

Yeni havaalanının hizmete girmesiyle Türk Hava Yolları, 2023 yılında yolcu sayısının 2015 yılının iki katı olan 120 milyon kişi, ciro rakamlarının ise 24 milyar dolar olmasını hedefliyor. Kısa mesafeli hatlar için uygun olan orta ve küçük uçaklara ağırlıklı olarak yatırım yapılması ve uçak sayısının beş kat artarak 450 uçak olması bekleniyor.(Japonya,Nihon Keizai Shimbun-24 Aralık 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —