Tarih: 29.07.2018 12:25

İstanbul´da 4´lü zirve: Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye bir araya gelecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Erdoğan, Suriye´nin İdlib bölgesindeki çatışmalarla ilgili olarak yöneltilen bir soru sonrası Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye olarak 7 Eylül´de İstanbul´da bir zirve gerçekleştireceklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´den İdlib´le ilgili olarak gerekli müdahaleleri yapmasını istediğini söyleyen Erdoğan, zirveye ilişkin de 'Neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. İstanbul´daki dörtlü buluşmada, bölgesel konuları ele alacağız' bilgisini verdi. 

ABD´nin müttefik olarak ittifakın gereğini yapmadığını belirten Erdoğan, 'Terör örgütlerine verdiği silahlar şu anda ortak piyasada satılıyor. 5 bin TIR silah terör örgütlerinin elinde geziyor' dedi.

´ALTERNATİFSİZ DEĞİLİZ´ 

'Bize ´S 400´den vazgeçin´ diyenler Yunanistan´a, ´S 300´ü geri ver veya S 300´ten vazgeç´ diyebildiler mi? Demediler' ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

'Bizim de geleceğe yönelik daha farklı projelerimiz var. Bizi bir yerden daha tehdit etmeye başladılar. Ne imiş F 35´leri vermeyebilirlermiş. ´Vermezseniz, uluslararası tahkime gideriz´ dedik. Alternatifsiz bir dünyada yaşamadığımız unutulmamalı.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —