İstanbul Valiliği, geçen hafta sürenin uzatılmayacağını vurgulamıştı. Karara uymayanlar geçici barınma merkezlerine alınacak, kayıtlı oldukları yere gönderilmeleri için yasal işlem başlatılacak.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre İstanbul'da toplam bir milyon iki yüz bine yakın kayıtlı yabancı yaşıyor. Bunların yarıya yakını geçici koruma statüsündeki Suriyeliler.
Kayıt dışı Suriyelilere 2 ay süre verilmişti
İstanbul Valiliği 2 ay önce aldığı kararla farklı kentlerde kayıtlı olup, İstanbul'da yaşayan Suriyeli sığınmacıların 24 Eylül'e kadar kentten ayrılmalarını istedi.
Kayıtlı oldukları illere gönderilecekler
İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde kendilerine yol izin belgesi verileceği belirtildi.
Bundan böyle kentte kaydı olmayanlar geçici barınma merkezlerine alınarak, kayıtlı oldukları illerde kalmaları amacıyla işlem başlatılacak.
Depremden etkilenenler kapsam dışında
Araştırmalara göre Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler, iş bulma fırsatı ve yaşam koşulları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşamayı tercih ediyor.
Karar, 6 Şubat depreminin etkilediği kentlerden İstanbul'da gelenleri kapsamıyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin desteği ile bugün bazı projelerin temel atma töreni ve açılışını yaptıklarını kaydederek, "Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır." dedi.
Dünyaİsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 132 artarak 58 bin 897’e çıktı. Son 24 saat içinde açlık sebebiyle 18 kişinin hayatını kaybettiği bildir
DünyaYeni nesil gimbal sisteminden salan bomba bırakma ünitesine kadar milli platformlar için geliştirilen birçok sistem ilk kez 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2025) tanıtılacak.
TeknolojiSakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan orman yangını ikinci gününde havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.