• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

İstanbullu tekstilcilerden Moskova`ya çıkarma

İstanbullu tekstilcilerden Moskova`ya çıkarma

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTKİB) kalabalık bir heyetle bugün Moskova`ya gidiyor. İTKİB Başkanı İsmail Gülle, temaslarında Rusya`ya yapılan ihracatın nasıl artırılabileceğini ve bu konuda devlete ne gibi

 

Türkiye tekstil sektörü, Rusya`ya yapılan ihracattaki kan kaybını engellemek için harekete geçti. İTKİB Başkanı İsmail Gülle, yaklaşık 50 firma yöneticisinden oluşan kalabalık bir heyetle bugün Rusya`ya gidiyor. Heyet, Moskova Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri ve Rusya`da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) temsilcileri ile bir araya gelecek.

`RUSYA`YA İHRACAT YAPTIRIMLAR VE DEVALÜASYONDAN ZARAR GÖRDÜ`

Ziyaretleri hakkında Sputnik Haber Ajansı`na bilgi veren İTKİB Başkanı, Türkiye`den Rusya`ya yapılan ticaretin, Batılı ülkelerin Rusya`ya uyguladığı yaptırımlar ve rublede yaşanan devalüasyon nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirtti. Rusya`ya ihracat yapan tekstil firmalarının süreçten büyük zarar gördüğünü söyleyen Gülle, Moskova`da Rus firmaları ve ticaret odaları ile görüşerek bu durumun nasıl önlenebileceğini araştıracaklarını açıkladı.

`RUSYA`YA AZ SATIP ÇOK ALIYORUZ`

Gülle, 'Biz Rusya`ya az satıp çok alıyoruz. Rusya`nın bize çok ciddi bir ihracatı var ama bizim Rusya`ya ihracatımız sınırlı, 6 milyar dolar seviyesinde. Bunu daha iyi bir yere taşımamız lazım' dedi. Rusya`nın ABD ve AB`ye uyguladığı ambargonun Türkiye tarafından henüz paraya çevrilemediği değerlendirmesini de yapan İTKİB Başkanı, 'Bunu nasıl geliştirebileceğimizi incelemek üzerine sektör bazında analiz yapmak için Rusya`ya gidiyoruz. İnşallah faydalı olur' diye konuştu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor