Tarih: 07.02.2020 16:07

İsviçre bankasındaki casusluk skandalı CEO´yu koltuğundan etti

Facebook Twitter Linked-in

İsviçre´nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse´in CEO´su Tidjane Thiam yaşanan casusluk skandalının ardından istifa etti.

Banka yöneticilerinin özel dedektif tutularak takip ettirildiğinin ortaya çıkmasıyla sarsılan Credit Suisse´in CEO´su Tidjane Thiam, yarattıkları endişe ve acı nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Thiam, “İki eski mesai arkadaşımızın gözetlendiğine dair bilgim yoktu. Bu, hiç şüphesiz Credit Suisse´i rahatsız etti ayrıca endişe ve acıya neden oldu. Bu olduğu için pişmanı, asla yaşanmamalıydı” dedi.

Yönetim kurulunun istifayı kabul ettiği, Thiam´ın dördüncü çeyrek mali sonuçları sunumun ardından 14 Şubat´ta görevinden ayrılacağı belirtildi.

Credit Suisse´in Yönetim Kurulu Başkanı Urs Rohner, Thiam´ın ‘muazzam katkılarda´ bulunduğunu ve bankayı kâra geçirdiğini söyledi.

Thiam´ın yerine, bankanın İsviçre operasyonlarını yöneten Thomas Gottstein´ın getirildiği açıklandı.

Eski bir üst düzey yöneticinin, o zamanki operasyon direktörünün emriyle banka tarafından tutulan özel dedektifler tarafından takip edildiği ortaya çıkmıştı. Casusluk hadisesinin daha önce de yaşandığı belirtilmişti.

Fildişi Sahili doğumlu olan Tidjane Thiam, Credit Suisse´in ilk Afrika kökenli CEO´suydu ve 2015´te bu yana görevini yürütüyordu. Thiam, geçen ay İsviçre´nin Davos kasabasında gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu´nda ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte yemek yiyen birkaç yöneticiden biriydi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —