• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İsviçre´de bir otelde yer alan anti-semitist ´uyarı notları´ Yahudilerin tepkisini çekti

İsviçre´de bir otelde yer alan anti-semitist ´uyarı notları´ Yahudilerin tepkisini çekti

İsviçre, Arosa´da yer alan the Aparthaus Paradise adlı otelde Yahudi müşterilere dönük olarak yazılmış ‘uyarı notları´nın sosyal medyaya yansıması, otele dönük büyük tepkilerin oluşmasına neden oldu.

 

Yahudi müşterilerden ‘havuza girmeden önce duş almasını´ ve ‘buzdolabını sadece günün belli saatlerinde kullanmasını´  talep eden iki uyarı notunun sosyal medyaya yansıması tartışma yarattı. Telegraph´ın haberine göre ilk notta yer alan ifadeler şöyle:

“Değerli Yahudi kadın, erkek ve çocuk konuklarımız. Lütfen yüzmeden önce ve yüzdükten sonra duş alın. Kurallara uymadığınız takdirde havuzu kapatmak zorunda kalacağım. Anlayışınız için teşekkürler: Ruth Thomas”

Buzdolabının sürekli kullanılmamasını talep eden ikinci notta ise yine ‘değerli Yahudi müşterilerimiz´ hitabı yer aldı ve  ‘çalışanlarımız sürekli rahatsız edilmek istemiyor´ sözlerine yer verildi.

‘GÖRENE KADAR GERÇEK OLDUĞUNA İNANMADIM´

Dünya Yahudi Kongresi (WJF) Basın Departmanı Eski Başkanı Sacha Rothman Dratwa  uyarı notlarını twitter hesabı üzerinden “Bunu görene kadar gerçek olduğuna inanmamıştım.  Yahudi bir aile tarafından bulunmuş. Arosa´da yer alan bir İsviçre otelinde yer alan bir uyarı” sözleriyle paylaştı. 

‘NAİF ŞEYLER YAZDIM´

Tepkilerin ardından konuyla ilgili Blick gazetesine açıklama yapan otel yöneticisi ol Ruth Thomas, olayı bir ‘hata´ olarak niteledi. Ancak not olarak ‘naif şeyler yazdığı´ iddiasında bulundu.  

Konuyla ilgili açıklama yapan otel yönetimi de anti semitist bir maksatlarının olmadığını belirterek, uyarı notlarının kaldırıldığını ve Yahudi müşterileriyle bir sorunlarının olmadığını söyledi. 

İSRAİL´DEN İSVİÇRE´YE UYARI

İsrail Dışişleri Bakanlığı´nın, İsviçre´yi konuyla ilgili resmi olarak uyardığı belirtildi. Konuyla ilgili twitter üzerinden açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely mesajında “Maalesef anti semitimizm Avrupa´nın gerçeği. Bu tarz olayların hala anti semitizm mikrobunu taşıyan kişiler için caydırıcı olacak şekilde cezalandırılması lazım.” İfadelerini kullandı. 

İsviçreli bir Dışişleri Sözcüsü´nün ise “İsviçre ırkçılığı, anti semitizmi ve her türlü ayrımcılığı reddeder”  ifadelerini kullandığı belirtildi.

 

 


14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor