• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

İtalya Yanımızda Olmalıdır

İtalya Yanımızda Olmalıdır

Türkiye´nin İtalya Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin: Darbe başarısız olmaya mahkumdu. Hükümet, bütün partiler ve siviller direndi. Ancak görünen o ki bazıları bundan üzüntü duyuyor.

Paolo Brera

“Başardık. Demokrasi açısından çok önemliydi oysa bazı yorumlarda darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasından duyulan üzüntüyü okuyoruz.” Türkiye´nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin bu sözlerle serzenişte bulunuyor.

SORU: Pek çok ülkeden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a dayanışma mesajı geldi ama aynı zamanda, insan hakları ve özgürlük nedeniyle duyulan endişe de dile getirildi.

SEZGİN: Darbe başarısız olmaya mahkumdu. Hükümet, bütün partiler ve siviller direndi. Ancak görünen o ki bazıları bundan üzüntü duyuyor. Bazı endişeleri anlayabilirim ama olanların vehametinin üstü örtülmesin. 145 sivil hayatını kaybetti. Bu komployu organize eden ve uygulamaya koyan Fethullah Gülen cemaati oldukça yaygın, güçlü ve devletin bütün organlarına sızmış durumda. Endişeler abartılı ve şu an itibarıyla haksız.

SORU: On binlerce insan işten çıkartıldı. Hâkimler, profesörler, gazeteciler ve diğerleri. Bütün bunlar haklı mı?

SEZGİN: Şayet DEAŞ´la bağlantıları olmakla suçlanmış olsalardı yine de bana bu soruyu yöneltir miydiniz? DAEŞ bir saldırı düzenlerse ve bir örgüt mensubunu yakalarsan, eyleme katılmamış olsa da onu bırakır mısın? Onların Gülen´in örgütüne bağlı olduklarını gösteren kanıtlar mevcut.

SORU: DEAŞ´ı Gülencilerle mi mukayese etmek istiyorsunuz?

SEZGİN: Bizim için teröristtirler. Sivilleri öldürdüler ve yaraladılar.

SORU: Cumhurbaşkanı Erdoğan darbeyi muhalefete karşı kullanıyor mu?

SEZGİN: Ana muhalefet partisinin eleştirileri, İtalya´da okuduklarımdan çok daha usturuplu. İtalya´da yaşamış olduğunuz tek benzer olay P2 ile ilgili olandı ancak o çok daha ılımlı ve esas itibarıyla ekonomik amaç taşıyan bir meseleydi. Gülenciler iktidarı ele geçirmeyi, demokratik hükümeti ve anayasal düzeni devirmeyi hedefliyor. Onları yenilgiye uğratacağız.(İtalya, La Repubblica-21.07.2016 La Repubblica



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor