Tarih: 10.06.2022 10:08

İtalya´da içinde 4 Türk´ün bulunduğu helikopter radardan kayboldu

Facebook Twitter Linked-in

 

İtalya´nın Lucca kentinden kalkan ve içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Eczacıbaşı Holding konuya ilişkin yaptığı açıklamada 4 çalışanının bir fuar için İtalya´da bulunduğunu ve kendilerinden haber alınamadığını duyurdu.

İtalya´nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı´ndan kalkan ve içerisinde 1 İtalyan pilot ile 6 yabacı uyruklu yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin radarda kaybolduğu bildirildi. Helikopterin Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı´na uçtuğu belirtilerek, kalkıştan yaklaşık 30 dakika sonra helikopter ile iletişimin kesildiği bildirildi.

YOLCULARDAN 4´Ü TÜRK

İtalyan basınında yer alan haberlerde, helikopterde bulunan yolculardan 4´ünün Türk, 2´sinin Arnavutluk vatandaşı olduğu ifade edildi. Modena bölgesinde yer alan Pievepelago ve San Pellegrino arasındaki bölgede helikopteri arama-kurtarma çalışmaları yürütüldüğü aktarıldı.

ECZACIBAŞI´NDAN AÇIKLAMA

Eczacıbaşı Holding´den gelen son dakika açıklamasında 'İtalya´ya fuar için giden 4 arkadaşımızın bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır' denildi.

İtalya´da helikopterin radardan kaybolması üzerine araştırma başlatıldı. Eczacıbaşı Holding kayıplar arasında holdingten 4 çalışanının olduğunu açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, 'Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya´da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca´dan Treviso´ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya´da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya´daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya´daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız' denildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —