Tarih: 31.10.2016 08:42

İtalya´da Korkutan Deprem Bu Sefer Can Almadı

Facebook Twitter Linked-in

 

Merkez üssü başkent Roma´nın kuzeydoğusundaki dağlık bir bölge olarak açıklanan depremin, 6.6 büyüklüğüyle son 36 yılın en şiddetli depremi olduğu belirtildi.

Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı olmazken, 20 kişinin hafif yaralandığı belirtiliyor. Daha önceki artçı sarsıntılar nedeniyle insanların evlerini terkettiği ve bunun da can kaybını önlediği yorumları yapılıyor.

Başbakan Matteo Renzi yıkılan evlerin ve kiliselerin yeniden yapılacağını söyledi. Renzi bu yapıların İtalya´nın kimliği olduğunu vurguladı. Hükümet geçen hafta yeniden yapılanma için 40 milyon euro ayırmıştı.

Depremin Avusturya´nın Salzburg kenti ile İtalya´daki Puglia bölgesine kadar hissedildiği belirtiliyor.

İtalya Sivil Savunma Ajansı Başkanı Fabrizio Curcio, son sarsıntı için, “1980´den bu yana gördüğümüz en büyük deprem” ifadesini kullandı. Napoli yakınlarında Kasım 1980´de meydana gelen deprem 3 bin kişinin yaşamına mal olmuştu.

Yetkililerin helikopterle yaralılara yardım ulaştırdığı ve yıkıntıların gözlemlendiğini bildiren Curico, 3600 civarında kişinin şimdiden başka bölgelere yerleştirildiği bilgisini verdi.

Depremin merkez üssüne en yakın yer manastır kültürünün kurucusu olarak bilinen St. Benedict´in doğduğu tarihi Norcia kenti. Görgü tanıkları 14. yüzyıldan kalma St. Benedict Katedrali´nin depremde yıkıldığını belirtiyor.

Televizyonlarda kuledeki çan yıkılmak üzereyken rahibelerin deprem nedeniyle telaşla koştukları görüntüler gösteriliyor.

Deprem, tarihi öneme sahip bazı dağ kasabalarını da vurdu.

Sivil savunma ekipleri enkaz altına kalan olup olmadığını belirlemek için çalışmalar yürütüyor.

İtalya´nın merkezi son üç ay içinde dördüncü kez sallandı.

2009´da L´Aquila kasabasında ve Ağustos ayında Amatrice´de meydana gelen depremlerde 300 kişi yaşamını yitirmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —