• BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

İtalya´da peçeyle belediye binasına giren Müslüman kadına ceza

İtalya´da peçeyle belediye binasına giren Müslüman kadına ceza

İtalya´nın kuzeyindeki Pordenone kentinde belediye binasına, yüzü peçeyle örtülü olarak giren Müslüman bir kadına önce 4 ay hapis cezası verildi, ardından da 30 bin euro para cezasına çevrildi.

 

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, adı açıklanmayan 40 yaşındaki Arnavut bir kadın, geçen ay San Vito al Tagliamento kasabasının belediye meclisinde oğluyla birlikte bir toplantıya, İslam inancına uygun kıyafetleri ve yüzünü örten peçesiyle katıldı.

1975 yılına dayanan ve yüzü tamamen gizleyen giysilerin kamu binalarında yasaklanmasına ilişkin yasayı dayanak alan San Vito al Tagliamento Belediye Başkanı Antonio De Biseglie, kadını yüzünü açması konusunda uyardı. Belediye Başkanı, peçesini çıkarmamakta ısrar eden kadın hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

2000 yılından beri Venedik yakınlarındaki Pordenone kentinde yaşayan ve 2 yıldır da İtalyan vatandaşlığı bulunan kadın, önce 4 ay hapse mahkum edildi. Ancak bu ceza daha sonra 30 bin euro para cezasına dönüştürüldü.

´PEÇE TAKMAK BENİM TERCİHİM VE HAKKIM´

Aldığı cezanın ardından ´Messaggero Veneto´ gazetesine konuşan söz konusu Müslüman kadın, 'Peçe takmak benim tercihim ve hakkım, ancak bizler Batılıyız ve aşırılık yanlısı değiliz. Bu nedenle yasalara saygı duyuyoruz. İtalyan yasalarına uydum ve binaya girişte, sadece kimlik kontrolü sırasında yüzümü görevliler görmek istediğinde peçemi çıkardım. Toplantı sırasında belediye başkanı bana ´Salonda, geleneklerimize uygun giyinmeyen bir kadın var´ diyerek, ya yüzümdeki peçeyi çıkarmamı ya da salonu terk etmemi istedi' dedi.

Kadının avukatı Silvio Albanese ise cezaya itiraz edeceklerini bildirdi.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor