Tarih: 26.09.2022 11:22

İtalya´daki seçimler: Giorgia Meloni ve aşırı sağ için tarihi bir zafer

Facebook Twitter Linked-in

Post-faşist parti Fratelli d´Italia liderliğindeki sağcı ittifak, oyların %44´ünden fazlasını alarak hem Temsilciler Meclisi´nde hem de Senato´da açık ve net bir çoğunluk elde etti.

Giorgia Meloni´nin Partisi Fratelli d´Italia , oyların %26´sından fazlasını alarak , anketlerin birkaç aydır vaat ettiği göz kamaştırıcı başarıyı kazandı ve ait olduğu hakların ittifakı koalisyonu, oyların %44´ünden fazlasını alarak net bir şekilde elde etti. Hem Temsilciler Meclisi´nde hem de Senato´da açık ve net bir çoğunluğa ulaştı. Bununla birlikte, Giorgia Meloni, bir sonraki yasama meclisi için 'Fratelli d´Italia tarafından yönetilen bir hükümet' talep ettiğini duyurdu.  

Gelecekteki zorluğun 'İtalyanları birleştirmek' olacağını söyledi. Savaş sonrası faşizmin karmaşık tarihinin varisi olan hareketinin sorunlu kökenlerine biraz şifreli bir gönderme de yaptı:   'Bu zaferi artık burada olmayan ve bu geceyi yaşamayı hak eden tüm insanlara adıyorum', Gecenin büyük galibi, dinleyicilerine ertesi gün için geri kalanını vaat ederek salondan ayrıldı.

 

Kaynak: Le Monde




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —